Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Thee Gardes van Assam - wonderen van Incredible India

Bookmark and Share

Thee, de wonder drankje is ontstaan in China en werd verklaard een gezondheidsdrank 5000 jaar terug, door de Chinese keizer, Chen Nungmore. Terwijl kokend water onder een Tea tree, een blad viel in zijn pot en de koning vond het drankje verfrissend. Chinees gelooft het als Goddelijke genezer.

Thee is gekend om de stammen van Assam voor een lange tijd, die van de Oosterse voorraad en nam als gezondheidsdrank thee. Lokale Tribal Singpho chief, Bisa Gaum geholpen C A Bruce in 1823, om te ontdekken van Assam verscheidenheid van thee fabriek 'Camelia Sinesis Var Assamica'.

Assam thee
Assam thee is een Indiase zwarte thee, geproduceerd in de regio van Assam in Noord-India. De meeste van de thee is gegroeid door de Brahmaputra rivier. De regio Assam is's werelds grootste thee groeiende gebied, met meer dan 800 estates en Assam thee is's werelds meest geproduceerd thee.

Terwijl de regio Assam thee wilde planten heeft, produceren deze niet een smakelijk brouwsel. Modern-dag Assam thee is geoogst van planten die een hybride van inheemse planten Assam zijn en Chinese thee planten.

Hoewel over het algemeen "Assam" de kenmerkende zwarte thee van Assam duidt, produceert de regio relatief kleinere hoeveelheden van groene en witte thee ook met hun eigen onderscheidende kenmerken.

Thee kwaliteiten van India

Darjeeling thee
Darjeeling thee is een van de soorten beschouwd als van de hoogste kwaliteit, het lekkerste en de duurste thee. De oorsprong van deze thee is de Darjeeling regio die is gelegen in Noord-West-Bengalen in India. De thee struiken groeien op de hoge en steile hellingen van de bergen van de Himalaya en profiteren van de opwarming van de aarde berg zon tijdens de dag, van lagere temperaturen tijdens de nacht en van een overvloed aan regen. Darjeeling thee heeft een mooie bloemrijke aroma en een licht lichaam een smaak die doet denken aan Muskaatwijnen. De thee nippen veroorzaakt een lichte tintelend gevoel op de tong en dit is het bewijs van de kwaliteit. Darjeeling thee is de "champagne thee" genoemd omwille van zijn zeldzame kwaliteit en de prestige en exclusiviteit.

Earl Grey thee
Digboi is bekend als de olie stad van Assam, waar de eerste olie goed in AziŽ was geboord. De eerste raffinaderij was hier zo vroeg als 1901 begonnen. Digboi is de oudste oliebronnen in werking. Deze plaats nog steeds behoudt de Britse sfeer, aangevuld door de clubs en de golfbanen in de buurt.

Digboi in Assam is een stad van olie die kan worden getraceerd tot de vroege 18e eeuw, toen de olie eerst hier werd ontdekt. Digboi kan met trots bogen op twee unieke kenmerken - een 100-jaar-oude overgeleverde olieveld en's werelds oudste operationele olieraffinaderij.

Nilgiri thee
De Blue Mountains of de Nilgiris zijn bergketens gelegen in Zuid-India. Nilgiri thee is gegroeid op verhogingen variŽrend van 1000 meter tot boven de 2500 meter. Nilgiri thee zijn relatief mild met een zachte, licht en schoon drank en groeien het hele jaar in tegenstelling tot het seizoensgebonden Assam en Darjeeling thee.

Nilgiri thee is meestal geveild in Coonoor, Coimbatore en Kochi. Oolong en zwarte thee worden in grote hoeveelheden geproduceerd. De meeste van de thee wordt gekweekt voor binnenlandse consumptie, hoewel wat van het wordt geŽxporteerd, met name de hogere rangen en groene thee.

Mysterie thee
In 1815 werd opgemerkt dat de mensen van Assam een thee dronk uit lokaal groeiende planten, maar identificatie van deze als thee planten niet overtuigend bewezen. In 1823, had een majoor Robert Bruce ook geleerd van het bestaan van thee in Assam en stuurde monsters op naar de Oost-Indische Compagnie de botanische tuinen bij Calcutta, die weigerde te bevestigen dat de monsters thee werden. Luitenant Charlton, die op service in Assam in 1831 was, planten naar de landbouw en Horticultural Society in Calcutta verzonden met de opmerking dat de bladeren als een infusie in Assam waren dronken, en dat ze geproefd van Chinese thee als gedroogd. Marika's Apartments planten werden ook officiŽle erkenning geweigerd.

Thee Gardes van Assam - Wonderen van Incredible India - uniek avontuur, reizen, ervaringen, reizen, pakketten, plannen, route, indian, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, reizen, reizen, pakketten, plannen, wonderen, ongelooflijke india, Thee Gardes, Assam, de route

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Indische, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, woestijn, wild, reizen, reizen, pakketten, plannen, Safari's, route Theetuinen van Assam - wonderen van Incredible India - unieke avontuur, reizen, ervaring, tours, pakketten, plannen, route, Indische, luxe, gemiddeld, budget, goedkoop, unieke, avontuur, reizen, reizen, pakketten, plannen, wonderen, ongelooflijke india, theetuinen, Assam, route


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.