Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

Indië Reistips

Contacteer Ons

Indiase keuken

Bookmark and Share

Er is een heleboel mumbo jumbo gesproken over het Indiase restaurant menu. We zijn gaan geloven dat elk gerecht bereid is liefdevol te sommige geheime recept, alleen bekend is aan dat bepaalde chef-kok. Lees de menu en het zal beschrijven de deugden van eventuele bijzondere schotel in een meest suggestieve stijl. Maar er is een ding die kunt u er zeker van, meeste gerechten in de typische Indiase restaurant niet variëren veel helemaal, andere dan in de warmte en de meest prominente ingrediënten, zoals het type van vlees, vis of groente en eventueel of de saus linzen of room is gebaseerd. Dit is niet te zeggen dat de gerechten zijn niet leuk, maar te verzorgen in bijna de 'fast food'-markt, dat is de manier waarop die ze moeten zijn.

Dus, elke Indiase restaurant zal hebben haar fundamentele 'kerrie jus' en elk gerecht geserveerd zal worden een afgeleide van dat saus. De Indiase restaurant chef-kok is de meester van de exploitatie van die basis te geven ons wat wij kennen als onze favoriete schotel.

We hebben geprobeerd te demystificeren van het Indiase restaurant menu door uit te leggen wat de afzonderlijke items zijn en hoe ze van elkaar verschillen. Het is de moeite waard gezien het feit dat spellingen zijn niet definitief als alle de vertalingen in de Engelse taal en het alfabet fonetisch zijn gedaan. Dus kunnen we zien Dhansak of Dansak, bijvoorbeeld.

BALTI
Balti is een stijl van koken die ontwikkeld in Birmingham twintig of dertig jaar geleden. Er zijn een aantal theorieën op de oorsprong van de term Balti, sommigen zeggen dat Balti beschrijft de kookpot en anderen zeggen het verwijst naar een stijl van koken die geëvolueerd in Baltistan, ergens op de North West frontier geen twijfel. Eigenlijk kan ik niet zeggen, maar ik durf te wedden dat wat wordt geserveerd in een restaurant vandaag, beschreven als Balti, onherkenbare op het Indiase subcontinent worden zou.

Dus in een 'traditionele' Balti restaurant, alles is een Balti, en waarschijnlijk redelijk geprijsd. In een normale Indiase restaurant, iets beschreven een Balti is meestal op een aparte sectie van het menu en een paar van quid duurder. En dat is het belangrijkste verschil.

In een 'traditionele' balti restaurant, is het gerecht geserveerd in een grote balti pot en gegeten met Indiase brood, zoals Nans, Chappatis en Parathas.

In enkele Indiase restaurants, wordt de term Karahi of Korai aangetroffen. Dit verwijst naar de schaal, die is gemaakt van gietijzer op een houten voet en voorverwarmd, zodat de curry in de schaal bruisen als het is gebracht naar de tafel. Raak niet de Karahi of u krijgt uw vingers char gegrild.

BHUNA, BHOONA
Een Bhuna is een vrij droge gebakken curry met uien en specerijen. Het neigt medium is warm en vrij smakelijk aan de niet-ingewijden. Als Dopiaza, maar minder uien.

BIRYANI
Biryani is een rijstgerecht, samen met wat vlees of groente het is besteld met gekookt. Het vlees en groenten zijn voorgekookt en vervolgens gemengd met de pillau rijst. Het wordt meestal geserveerd met een aparte kom van currysaus. Ik vermoed dat de oorsprong van dit gerecht liggen in met behulp van restjes, hoewel het kan hebben zich ontwikkeld tot een meer prachtige affaire voor banketten en feest in vervlogen tijden.

CHAPATTI
Chapattis zijn een eenvoudige circulaire ongezuurde broden. Ze zijn gewoon gemaakt van meel en water en vervolgens gekookt op agriddle aan beide zijden. Vervolgens worden ze onderworpen aan een naakte vlammen voor een paar seconden om het proces te voltooien.

DHANSAK, DANSAK
Dhansak heeft haar oorsprong in een schotel Parsee (Midden-Oosten, Perzië) en werd waarschijnlijk een zeer speciale schotel gepresenteerd op een feest. De schotel geserveerd in Indiase restaurants vandaag is gebaseerd op de toevoeging van een linzen puree te koken proces. Het is beschreven als een zoete en zure curry met een saus van linzen. Het serveren van restaurant tot restaurant varieert, maar vaak verwachten een ananas ring te worden opgenomen in de curry voor toegevoegd zoetheid en contrast. De sterkte is afhankelijk van de chef-kok of restauranteurs interpretatie, dus u moet te nemen van het advies van het menu. Ik heb gezien dat het beschreven als mild, medium en warm. In mijn eigen lokale restaurant wordt beschreven als "hot, zoet en zuur".

DOPIAZA, DUPIAZA
Doen betekent "twee" en Dopiaza betekent zoiets als "dubbele uien". Meestal is dit een vrij eenvoudige Indiase restaurant curry, bereid als een Bhuna of Bhoona, maar met de toevoeging van extra uien waarschijnlijk zowel in het koken en als versieren. Het is ook de dezelfde kracht als een Bhuna die medium, dus niet in de Madras league is.
 

JALFREZI, JALFRAZI, JHALL FRYZY, ZALl FREZI enz, enz.
Jalfrezi is 'hot' schotel extra warmte door wordt gekookt met verse groene chillis gegeven. Het bevat meestal ook zichtbaar UI, tomaat en paprika. Het is de toevoeging van de groene chillis en waarschijnlijk toevoeging van extra chilipoeder waarin dit gerecht afgezien van andere typische Curry's in het menu. Het is over het algemeen zo heet als een Madras of Vindaloo afhankelijk van de chef interpretatie of stemming diende.
 

KORMA, KOERMA
Korma is de definitieve milde curry op het Indiase restaurant menu. Het is meestal bereid met boter en verdikt met één room en kokosmelk te geven een zeer, zeer milde, romige saus. Kruiden zou meer subtiele, en er zou meer gebruik van aromatische kruiden zoals cardomom, kruidnagel en kaneel in plaats van de meer robuuste kruiden zoals peper, komijn, zwarte peper, enz.

Hebt u ooit de pech hebben iemand naar een Indisch restaurant slepen omdat ze ' ' pittig eten haat, dan is dit de schotel te sturen naar hen.
 

MADRAS
Madras is een stad in Zuid-India. In een Indisch restaurant betekent Madras een 'warme schotel'. Ik betwijfel dat als de schotel zijn oorsprong helemaal aan Madras dankt, andere dan haar naam werd gekozen wayback in de nevelen van de tijd om aan te duiden een vurige warme schotel, net als de stad van Madras sizzles in de brandende hete zon.
 

Nan, Naan brood
Nan brood is een traditioneel gebakken in de Oven Tandoor gezuurde brood. Het is gebakken van deeg met meel (meestal Chapatti bloem of volkoren), yoghurt, melk, suiker, gist en ghee (geklaarde boter). Zij krijgen een onderscheidend traanvorm van vast te zitten aan de kant van de Tandoor en bakken terwijl zwaartekracht is uitrekken zich voor hen. Ze worden geserveerd leidingen warm, vaak met gesmolten boter of ghee licht verspreiden en besprenkeld met sesamzaadjes.
 

Puri
Puris zijn Indiase gebakken brood. Ze worden geserveerd als begeleiding of soms als de basis voor een starter, dergelijke een garnaal Bhuna op Puri.
 

RIJST
Rijst is de voornaamste dieet op de Indiase sub-continenent en haar invloed heeft uitgebreid tot dat de traditionele begeleiding voor Indiase gerechten in de restaurants. De beste rijst is basmatirijst (uit de sneeuw doorweekt uitlopers van de Himalaya van volgens de voorkant van het pakket). Basmatirijst wordt meestal gebruikt voor de bereiding van rijstgerechten in het Indiase restaurant. Nooit verwarren de kwaliteit van Basmati voor (zoals Patna) normale langkorrelige rijst, zoals Basmati veruit superieur is.

Rijst wordt geserveerd als ofwel plain gekookte of Pilau. Pilau rijst is pre-boiled om een al dente textuur, gebakken met aromatische stoffen zoals kardemom, kruidnagel, kaneel en gekleurde en geparfumeerd met saffraan (of kurkuma) als de restauranthouder of chef-kok een vrek is. Dan zijn er alle van de variaties van Pilau rijst zoals gebakken met voorgekookt groenten of paddestoelen of gehakt of eieren of erwten.

Rijst de neiging niet te worden gegeten met een Tandoori maaltijd en leent zich beter aan curry's, waar er een saus te absorberen.

ROGAN JOSH
Rogan Josh gebruikt moet een stoofpot Kashmiri lam voor de Indiase restaurants gecommercialiseerd het in het Verenigd Koninkrijk. Het meest bijna zeker nog bestaat als een traditionele schotel in Noord-India en Kashmir, maar dat is waar de gelijkenis stopt. Nu in Indiase restaurant taalgebruik betekent gekookt met tomaten en uien en waarschijnlijk paprika voor een goede maatregel. Het is over het algemeen gepresenteerd als een middelzware curry, niet zo heet als een Madras.

SAMBER
Samber is een beetje gelijkend op Dhansak, in zo veel als het bereid is met een linze baseren. Het is minder gemeenschappelijk op de Indiase menu dan Dhansak maar het kan ook worden weergegeven als. Het is moeilijk om het geven van begeleiding op het verschil tussen de twee gerechten zoals vaak is het alleen de interpretatie van de chef-kok die hen een manier of de andere classificeert. Ik zou persoonlijk, verwachten de Samber te worden gepresenteerd als een zure curry, met de toevoeging van citroensap, maar lees de menu, neem niet mijn woord te geloven.

SHAMI KEBAB
Shami Kebabs zijn kleine ronde pasteitjes van gehakt lam en linzen, gekookt in een tandoori oven. Soms zijn ze precies hetzelfde als de Sheek Kebab, maar eerder gevormd in een platte pattie dan gevormd op een spies zoals een worst. Betere restaurants onderscheid maken tussen de voorbereiding van de twee soorten kebab. Meestal geserveerd met een kleine salade en Yoghurt en muntsaus.

SHEEK KEBAB, SHEIK KEBAB
Sheek Kebabs bestaat uit gehakt lam gemengd met citroen sap, koriander, ui, knoflook en groene peper. Het vlees is gevormd op een spies, zoals een worst, en gekookt in de Tandoori Oven (of bij gebreke van een tandoori oven, soms op een houtskool barbeque). Meestal geserveerd met een kleine salade en Yoghurt en muntsaus.

TANDOORI
Tandoori gerechten ontlenen hun naam uit de oven Tandoor dat ze worden gekookt in. Tandoor ovens zijn traditioneel klei-ovens gevoed door de houtskool in de bodem. Vandaag, in het Indische restaurant, ze zijn een beetje meer high-tech, en kunnen worden gevoed door de houtskool, gas of elektriciteit. Het is waarschijnlijk de warmte in de Tandoor die geven Tandoori gerechten hun unieke smaak, in plaats van de bijzondere brandstof gebruikt om brand hen. Vlees, kebab en broodjes worden gekookt in de Tandoor. Vlees in de oven op spiesjes zijn verlaagd en brood is vast aan de kant met de hulp van een goede klap en asbest vingers.

Ik veronderstel dat de meeste dingen kunnen 'Tandooried', maar de voorbereiding is het vlees in een marinade van yoghurt en kruiden marineren. In het Indiase restaurant, is vaak rood voedsel kleurstof toegevoegd, geven een nogal radioactieve rood aan de kleur van de schotel. Dit is niet traditioneel en wordt slechts gedaan voor de presentatie.

Tandoori gerechten hebben een reputatie voor het zijn te pikant niet en worden vaak aanbevolen als subtiele en vooral goed voor iemand die willen een meer zachte inleiding tot de Indiase menu. Ze zijn meestal geserveerd als starter met een kleine salade en een Yoghurt en muntsaus kant, of met een salade en Naan brood als een hoofdgerecht.

TIKKA
Tikka is voorbereid op een gelijkaardige manier aan een Tandoori schotel. Het is echter meestal een stuk filet vlees, kip of vis die wordt gekookt op een spies, terwijl Tandoori gerechten meestal een hele gedeelte van vlees zoals een kwart kip of de helft zijn.

TIKKA MASSALA
Tikka Massala is naar verluidt Britains No. 1 favoriete schotel. Het is zo populair dat ze zelfs in India nu maken. Het is ook het antwoord dat je krijgt als je vraagt elke Indiase ober wat ze aanbevelen. Ik denk dat ze zijn allemaal geprogrammeerd om te reageren met "Kip Tikka Massala".

De Tikka Massala curry is gemaakt met Tikka vlees. Dat wil zeggen vlees dat is gemarineerd en gekookt in een Tandoor brochettes alvorens wordt gebruikt in de voorbereiding van curry. De Massala is de currysaus die de Tikka wordt geserveerd in. Het is een romige mild en kleurrijke schotel, vaak verschijnen dag-gloed rood dankzij de toevoeging van de rood voedsel kleuren in het Tikka proces of in de Massala of beide. Zij is bereid op dezelfde manier als een fundamentele curry schotel maar met de toevoeging van eventueel yoghurt en net voor het opdienen, één room.

VINDALOO
Het wijdverbreide geloof is dat Vindaloo zijn oorsprong aan Portugese koloniale India dankt, waar het was traditioneel een aardappel, varkensvlees en azijn curry van Goa. Ik vermoed Vin aan wijn of azijn en Aloo gerelateerde Indische voor aardappel. In Indiase restaurants vandaag, de term Vindaloo echt indicatie van de sterkte of de hitte van de curry is. Het heeft meestal gesneden aardappelen in de saus samen met de gekozen vlees of kip. Echter, ik kan me niet ooit herinneren varkensvlees zien als een optie. Ik vraag me af waarom? Vindaloo is 'heter' dan een Madras.

Echter, meer op de hoogte advies gedeeld met mij Staten tha die Vindaloo afkomstig van Vindalho die is afgeleid van vinho of wijn is (vin is Frans, dus dat is niet het juiste woord) en alho die knoflook is. Hindi in Goa niet aloo als niemand sprak tijdens de Portugese regime. Aardappelen zijn toegevoegd om te verlichten de opmerkelijker van de schotel. Een heleboel azijn werd gebruikt zodat mensen zeggen dat de VIN van vinagre kan komen. Maar zelfs zo de lokale wijn of feni nog steeds in een goede vindalho die altijd wordt gemaakt van varkensvlees is toegevoegd. Andere vindalhos verscheen op de scène, omdat Hindoes en moslims geen varkensvlees eet...

Indiase keuken - unieke avontuur, ervaring, recepten, koken, reizen, reizen, pakketten, plannen, route, indian, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, reizen, reizen, pakketten, plannen, Indiase keuken, recepten , koken, route

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Indische, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, woestijn, wild, reizen, reizen, pakketten, plannen, Safari's, route Chinolyl keuken - unieke avontuur, ervaring, recepten, koken, reizen, reizen, pakketten, plannen, route, Indische, luxe, middellange, begroting, goedkoop, unieke, avontuur, tours, reizen, pakketten, plannen, Indiase keuken, recepten, koken, route


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.