Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Kumbha Mela - beurzen en Festivals in India

Bookmark and Share

Kumbh Mela is een mega-evenement dat is vier keer in de twaalf jaar georganiseerd in India. Het feest heeft echt komen in de schijnwerpers en verwierf faam niet alleen in India, maar maakte van haar aanwezigheid voelde zelfs in het buitenland. De viering van Kumbh Mela vindt plaats op vier verschillende plaatsen, namelijk Prayag (Allahabad), Ujjain, Haridwar en Nasik. Maha Kumbh mela, ook bekend als de grote Kumbh mela, wordt slechts ťťn keer gehouden in twaalf jaar in Allahabad.

Miljoenen volgelingen komen uit heel het land getuige van deze DN feest. Het krediet voor het initiŽren van het feest Kumbha Mela kan worden toegeschreven aan de koning Harshvardhana van Ujjain, die nam het als een kans om donaties te helpen de armen en behoeftigen en het geloof van mensen van alle religies in de goddelijke macht te versterken.

Speciale baden Data van Nasik Kumbh melamine 2015

 
The flag hoisting of the main ceremony 14 July 2015 at Ram Kunda
The flag hoisting of the Akharas 14 Aug. 2015 at Sadhugram
Shravan Shudha Pratham (First) Snan 26 Aug. 2015
Shravan Sudha pornima (First Shahi Snan) 29 Aug. 2015 at Ram Kunda
Bhadrapad Krushna Amavasya Dwitiya (Second Shahi Snan) 13 Sept. 2015 (Main Bathing Day)
Bhadrapad Rushipanchami Dwitiya (Third Shahi Snan) 18 Sept. 2015
Bhadrapad Shukla Vaman Dwadashi Tritiya 25 Sept. 2015

De religieuze betekenis
Het festival is religieus belangrijkste voor de hindoes. Bij elke gelegenheid Kumbh deelnemen miljoenen hindoes aan de vieringen. Tijdens 2001 Kumbh op Allahabad verzameld meer dan 35 miljoen toegewijden op de site. Heiligen, priesters en yogi's uit alle hoeken van India, verzamelen Kumbh deelnemen. Van alle plaatsen, Allahabad is de meest heilige plaats en de site voor de Maha Kumbh Mela (The Grand Kumbh Fair).

Het festival wordt bezocht door de meest verbazingwekkende heiligen uit heel India. De Naga Sadhus zijn een dergelijke, die nooit een doek en zijn besmeurd in ash. Ze hebben lange haren gematteerd en helemaal niet worden beÔnvloed door de extremen van warmte en koude. Dan zijn er de Urdhwavahurs, die geloven in om het lichaam door middel van ernstige austerities. Er zijn de Parivajakas, die een gelofte van stilte in acht hebben genomen en gaan over rinkelend kleine klokken om mensen uit van hun manier. De Shirshasins staan alle 24 uur en mediteren urenlang permanent op hun hoofd. Uitgaven de hele maand Kumbh aan de oevers van de Ganges, mediteren, zijn rituelen uitvoeren en Baden driemaal per dag, de Kalpvasis.

Het is van mening dat baden tijdens Kumbh de Bader van alle zonden en kwalen geneest en de Bader, zaligheid verleent. Het is ook van mening dat op het moment van Kumbh Yog, het water van de Sangam (samenvloeiing van de rivieren op Allahabad) is belast met positieve helende effecten en dat water op het moment van Kumbh positief door verbeterde elektromagnetische straling van de zon, maan en de Jupiter geladen is, de flux van die ook in overeenstemming met de standpunten en de fasen van de maan varieert, en ook door de + en - tekens van de zonnevlekken. Als per Purana's (Hindoe Scripts) eigenschappen van rivier heeft water op Allahabad aangeduid als Amrit of elexir.

De gelegenheid
De Maha Kumbh mela vindt plaats elke 12 jaar op Allahabad, vervolgens als gevolg in 2013. Het festival duurt meer dan 1 maand. Tijdens deze periode getuige de stad aankomst en vertrek van meer dan 30 miljoen pelgrims. De meest gunstige dag voor de Heilige duik is de dag van de vereerde heilige Amavasya, wanneer de banken van de Sangam overspoeld met toegewijden te zijn voor zover de ogen kunnen zien. Andere heilige dagen gemarkeerd door vieringen zijn Makar Sankranti, Magi Poornima, Paush Poornima, Basant Panchmi en Maha Shivratri. (Hindoes overwegen de periode wanneer de zon de dierenriem genoemd Makar of Steenbok als meest gunstig en heilzaam, invoert en zich verheugen en bidden op de dag van de Makar Sankranti.

Kumbha Mela - Beurzen en festivals in India - unieke avontuur, reizen, ervaringen, reizen, pakketten, plannen, route, indian, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, reizen, reizen, pakketten, plannen, beurzen en festivals, Kumbha Mela, route

 

Beurzen en Festivals in IndiŽ

Buddha Purnima
Durga Pooja Navratra
Vijayadashmi
Holi - Festival van Kleuren
Teej - Festival van Vrouwen
Olifant Festival
Onam in Kerala
Kumbha Mela
Deepawali - Festival van Verlichting
Gangaur in Jaipur
Makar Sankranti
Pushkar Kameel Fair
Nagaur Rundvee Fair
Zomer Festival in Mount Abu
Jaisalmer Woestijn Festival
Internationale Vliegers Festival
Pongal Festival
Magh Bihu Festival
Mamallapuram Festival
Kolkata Festival
Modhera Dance Festival in Gujarat
Bikaner Kameel Festival
Baneshwar Fair
Taj Mahotsav - Agra
Konark Festival in Orissa
Khajuraho Dance Festival
Khatushyam Ji Fair
Rangoli Bihu in Assam
Champakulam Roeiwedstrijd in Kerala
Guru Purnima
Amarnath Yatra
Ganesh Chaturthi
Onafhankelijkheidsdag Dage
Raksha Bandhan
Janmashtami
Nehru Trophy Roeiwedstrijd in Alleppey, Kerala
Ganga Mahotsav
Chandrabhaga Fair
Christmas
Chennai Dance Festival
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Indische, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, woestijn, wild, reizen, reizen, pakketten, plannen, Safari's, route Kumbha Mela - beurzen en Festivals in India - unieke avontuur, reizen, ervaring, tours, pakketten, plannen, route, Indische, luxe, middellange, begroting, goedkoop, unieke, avontuur, reizen, reizen, pakketten, plannen, beurzen en festivals, Kumbha Mela, route


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.