Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Deepawali, Festival van lichten - beurzen en Festivals in India

Bookmark and Share

Een van de grootste festivals van hindoes, Deepawali of Diwali in India wordt gevierd met veel enthousiasme en geluk. Dit festival wordt gevierd voor vijf dagen continu, met de derde dag wordt gevierd als de belangrijkste Diwali of als 'Festival van lichten'. Vuurwerk zijn altijd gekoppeld aan dit festival. De dag wordt gevierd met mensen verlichting diyas, kaarsen rondom hun huis. Lakshmi Puja wordt uitgevoerd in de avond om Goddelijke zegeningen van godin van rijkdom. Diwali geschenken uitgewisseld onder alle dichtbijgelegen en beste degenen.

De mythologische verhaal
De mythologische verhaal van Sagar Manthan of 'karnen de Oceaan' kan ons helpen begrijpen waarom Lakshmi, de godin van rijkdom, wordt aanbeden tijdens Diwali. Legende heeft het dat zodra alle de devtas, of halfgoden werden onder een vloek die hen zwak in lichaam en geest. Ze werden geadviseerd door Brahma (Creator in de hindoe Heilige Drievuldigheid van Schepper-beschermer-Destroyer) te drinken amrit, of het Elixer des levens. Maar amrit kan alleen worden verkregen door het karnen van de Oceaan, die, onnodig te zeggen geen geringe prestatie was. Nu is de vraag hoe om te gaan over de gigantische oceaan karnen ontstaan. Heer Vishnu (de hindoe beschermer van het universum) kwam met een oplossing die zeggen dat Mount Meru zou kunnen als de volkomen stick, fungeren terwijl Vasuki (de mythische slang) kan worden gebruikt als de spoel rond Meru. Blij met de suggestie, de devtas ging naar de Asura, of demonen en hun hulp in het volbrengen van de formidabele taak gezocht. De devtas belofte aan de amrit delen met de Asura misleid de laatstgenoemde in ermee akkoord dat Vasuki van het ene einde sleepboot.

Dus volgde een fenomenale karnen dat, echter, dreigde te vernietigen de drie werelden (de hemel, aarde en hel). De goden kon gewoon niet laten gebeuren, zodat Vishnu in de gedaante van een reuzenschildpad of Koerma (Vishnu de tweede incarnatie verscheen) en gestabiliseerd de karnen door op te treden als een base onder Mount Meru. Er wordt gezegd dat uiteindelijk, spectaculaire schatten uit de Grote Oceaan, met inbegrip van Laksmi voortgekomen de godin van de welvaart en rijkdom, Sura de godin van de wijn, Chandra, of de maan, apsara's, de celestiale nimfen, Kaustabha, de kostbare edelsteen van Vishnu, Uchchaishravas, de goddelijke paard, Parijata, de wishing coral tree, Kamdhenu, de wens-vervullen goddelijke koe, Airavata, de vier-tusked witte olifant, Panchajanya of de schelpSharanga, de onoverwinnelijk boog, en Dhanvantri, Nimi en Bharadwaj - de artsen en chirurgen.

Godin Lakshmi - de belangrijkste godheid
Aangezien godin Lakshmi onder de spectaculaire schatten die ontstaan uit de Grote Oceaan was, vandaar, voorzit samen met Ganesha, die gewoonlijk wordt aangeroepen voordat plechtigheden worden uitgevoerd, Lakshmi alle de ceremonies die worden uitgevoerd tijdens Diwali.

Dagen voor Diwali, mensen krijgen in een ware neerwaartse spiraal terechtkwam, wat met alle de planning en winkelen worden gedaan voor de ceremonies, vooral voor de grand Diwali nacht.

Zij wassen, reinigen en zelfs whitewash hun huizen en winkels-lijkt het geen god of godin zegent een puinhoop! De vrouwen folk vooral in Zuid-India versieren hun huizen en de drempels met kleurrijke rangolis (patronen gemaakt op de vloer met behulp van verschillende gekleurde poeders). Dhan Teras vieringen.

Twee dagen voordat Diwali dhan teras heet (dhan is rijkdom in Hindi en teras 13e, om aan te duiden op de 13e dag na de volle maan is).

Deze dag is gewijd aan de godin Lakshmi zoals men gelooft dat ze elk huis een bezoek op deze dag van het jaar betaalt. Mensen houden een Lakshmi puja (gebed ceremonie) in hun huizen. Deze dag is vooral belangrijk voor de handelaar klasse, en heel begrijpelijk. Traditioneel deze dag het begin van het nieuwe boekjaar gemarkeerd en is nog steeds door sommigen beschouwd om dat te doen. In stedelijke India, veel zakelijke aanbiedingen rond deze tijd zijn afgerond en zakelijke huizen geven een bonus Diwali en giften aan hun werknemers op de gelegenheid.

Deepawali, Diwali, Festival of Lights - Fairs and Festivals in India - unique adventure, travel, experience, tours, packages, plans, itinerary, indian, luxury, medium, budget, cheap, unique, adventure, tours, travel, packages, plans, fairs and festivals, Deepawali, Diwali, Festival of Lights, itinerary

 

Beurzen en Festivals in IndiŽ

Buddha Purnima
Durga Pooja Navratra
Vijayadashmi
Holi - Festival van Kleuren
Teej - Festival van Vrouwen
Olifant Festival
Onam in Kerala
Kumbha Mela
Deepawali - Festival van Verlichting
Gangaur in Jaipur
Makar Sankranti
Pushkar Kameel Fair
Nagaur Rundvee Fair
Zomer Festival in Mount Abu
Jaisalmer Woestijn Festival
Internationale Vliegers Festival
Pongal Festival
Magh Bihu Festival
Mamallapuram Festival
Kolkata Festival
Modhera Dance Festival in Gujarat
Bikaner Kameel Festival
Baneshwar Fair
Taj Mahotsav - Agra
Konark Festival in Orissa
Khajuraho Dance Festival
Khatushyam Ji Fair
Rangoli Bihu in Assam
Champakulam Roeiwedstrijd in Kerala
Guru Purnima
Amarnath Yatra
Ganesh Chaturthi
Onafhankelijkheidsdag Dage
Raksha Bandhan
Janmashtami
Nehru Trophy Roeiwedstrijd in Alleppey, Kerala
Ganga Mahotsav
Chandrabhaga Fair
Christmas
Chennai Dance Festival
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Indische, luxe, medium, budget, goedkoop, unieke, avontuur, woestijn, wild, reizen, reizen, pakketten, plannen, Safari's, route Deepawali, Diwali, Festival of Lights - beurzen en Festivals in India - unieke avontuur, reizen, ervaring, tours, pakketten, plannen, route, Indische, luxe, middellange, begroting, goedkoop, unieke, avontuur, reizen, reizen, pakketten, plannen, beurzen en festivals, Deepawali, Diwali, Festival van lichten, route


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.