Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Thanjavur

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Bekend als: Tanjore
Het winkelen: Tanjore Schilderijen
Geschiedenis van: 1200 jaar ca.
Bevolking: 2 Lac

Thanjavur was de oude hoofdstad van de koningen van de Chola waarvan de oorsprong, zoals die van de Pallava, Pandyas en Cheras met wie zij de tips van het Indiase schiereiland deelden, ga terug naar het begin van de christelijke jaartelling. Machtsstrijd tussen deze groepen waren een constante functie van hun vroege geschiedenis, met de ene of de andere wint het overwicht op verschillende tijdstippen. De Cholas zet voor empire building kwam tussen 850-1270 AD en, op het hoogtepunt van hun macht, ze gecontroleerd van het Indiase schiereiland ten zuiden van de lijn tussen Mumbai en Puri, waaronder delen van Sri Lanka en, voor een tijdje, het Sri vijaya Koninkrijk van het schiereiland van Malaya en Sumatra. Waarschijnlijk de grootste Chola keizers waren Raja Rajah, die verantwoordelijk was voor de bouw van de tempel van Brahadeeshwara, en zijn zoon Rajendra I (1014-44), waarvan Marine nam deel met de Arabieren voor controle van de Indische Oceaan handelsroutes en die verantwoordelijk was voor de Sri Vijaya onder de Chola controle te brengen.

Bezienswaardigheden

 

Thanjai Periya Koil
Deze tempel ligt op ongeveer 1 Km afstand van het Bus-stand. De beroemde naam van de tempel is RajaRajesuram en de vroegere geschiedenis zegt dat de "Naimicharanya" kluizenaars leefde in de plaats waar de tempel werd gebouwd. De specialiteit van deze tempel is dat het heeft zijn gebeeldhouwd volledig met stenen zonder de berg rond de omgeving. De toren van deze tempel wordt eerder genoemd als "Dhakshina Meru".

Thanjavur Palace
…ťn Kilometer van de tempel is het enorme paleis gebouwd door Nayakas rond 1550 AD en deels door de Marathas.The totale oppervlakte van het paleis maatregelen 10 hectare. Het fort van Thanjavur en maximale deel van het recente paleis gebouwd door Raghu Adinath Nayakar en Vijaya Ragava Nayakar. Het paleis heeft enorme gangen, ruime zalen, observationele en arsenaal torens en schaduwrijke Hof werven van dit enorme labyrintische gebouw in het centrum van de oude stad.

Saraswathi Mahal bibliotheek
De Saraswathi Mahal bibliotheek werd gestart tussen de intervallen van 1535 AD en 1673 voor de Royals van Nayaka Mannars en de bibliotheek werd uitgebreid door de Maratha Mannars tussen 1673 AD en 1855. Specifiek tijdens het Koninkrijk van Saroboji II, werden duizenden boeken kreeg geplaatst.

Art Gallery
Een kunstgalerie werd gestart in 9-12-1951. De Art Gallery neemt de Nayak Durbar Hall. Het heeft een prachtige verzameling van Chola 250 bronzen beelden en 150 stenen beelden uit de 9e-12e eeuw.

 

Nabijgelegen excursies

 

Thirukandiyur
Het is 10 Kms. van Thanjavur.This plaats is beroemd om de tempels van BrahmaSriKandeswarar en Harsha Vimochana.

Kumbakonam
Deze plaats is 36 Kms.away van Thanjavur. In deze plaats zijn Sarangapani, Kumbeshwarar, Nageswara en de Ramaswamy tempels de beroemde tempels.

Tharangampadi
Dit kust stad wasa Deense regeling van 1624 tot 1825. Er zijn twee kerken en een fort.Dit is een van de speciale toeristische gebieden.Het is 105 Kms. uit de buurt van Thanjavur.

Thirubuvanam
13e eeuw Chola tempel gewijd aan Lord Shiva. Het is weg 45 Kms.from Thanjavur.
 

Leuk Festives

 

Natyanjali Dance Festival
De Natyanjali Dance Festival, Thanjavur wordt gevierd met veel enthousiasme en religieuze hartstocht voor een ononderbroken periode van vijf dagen op de gunstige gelegenheid van Mahashivratri. De Natyanjali Dance Festival van Thanjavur biedt gewijd aan Lord Nataraj, de kunstenaars van klassieke dansen met een prachtige gelegenheid om hun artistieke vaardigheden en creatieve talenten te geven.

 

Afstand van de grote steden

Tiruchirapalli 42 Kms
Madurai 176 Kms
Chennai 350 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Tiruchirapalli is dat het dichtstbijzijnde vliegveld Thanjavur met is goed verbonden met vele belangrijke steden van India.
by Rail Thanjavur Railway Station is goed verbonden met Tiruchirapalli, Chennai en Nagpur.
by Road Thanjavur heeft een goed netwerk van wegen te verbinden met alle grote steden in Tamil Nadu.

Aanbevolen Restaurants

  • Thendral Restaurant, Thanjavur

  • BV Broilers & Restaurant, Thanjavur

  • Sethupathy, Thanjavur

Hotels in Thanjavur

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Thanjavur, Tanjore, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Thanjavur, Tanjore, Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Thanjavur, Tanjore, Tamil Nadu, india, Over Thanjavur Tanjore Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Tips Travel, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, toeristische Reisgids, monumenten in Thanjavur Tanjore Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.