Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Rameshwaram

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Bekend als: -
Het winkelen: Rameswaram zijden sari's, decoratieve meesterwerken en schelp-kralen-palmblad pronkstukken.
Geschiedenis van: oude tijden
Bevolking: 40 thousand

Rameshwaram, een grote pelgrimsoord wordt verwezen als de Varanasi van Zuid-India. Rameshwaram is een eiland gelegen in de Golf van Mannar op het puntje van het Indiase schiereiland in Tamil Nadu. De heilige eiland van Rameshwaram is ongeveer 173 km. van Madurai en slechts 80 km. uit de buurt van Sri Lanka. Het religieuze eiland is verdeeld in een gebied van 61.8 vierkante km. en gebeurt in de vorm van een schelp. Dit eiland was de plaats waar de heer Rama Lord Shiva om het reinigen van de zonden weg nadat hij gedood de Ravana, koning van Lanka en ook de brug gebouwd over de zee te brengen van zijn echtgenote, Sita terug van Ravana aanbeden. Deze plaats is heilig voor de toegewijden van Vishnu en Shiva. Rameshwaram is ook een van de meest bezochte bedevaart plaats in India. Het is ook van mening dat de bedevaart naar Kashi niet compleet zijn zonder een bedevaart naar Rameshwaram wordt beschouwd. Het hoogste punt van het eiland heeft de voetsporen van heer Rama. Rameshwaram is ook een plek waar de veerboot naar Sri Lanka (Talaimannar) vertrekt.

Bezienswaardigheden

 

Ranganathaswamy tempel
Ranganathaswamy tempel is de beroemde tempel van Rameshwaram. Deze tempel wordt verondersteld te zijn gebouwd op de site waar Rama Shiva om boete te doen voor het doden van de Ravana, koning van Lanka aanbeden. Deze tempel is ťťn van de twaalf Jyotirlingas van India, gewijd aan Lord Shiva. De belangrijkste godheid van deze tempel is de Linga van Sri Ranganatha. Deze tempel is een van de mooiste heiligdommen in termen van beeldhouwwerken. Deze tempel boven een meer als een grote rechthoek ongeveer 1.000 meter lang en 650 meter breed en heeft een oppervlakte van 15 hectare. Deze tempel behoort tot de 12e eeuw en werd gebouwd door de verschillende heersers over een periode van tijd en werd volledig gebouwd na drie eeuwen. …ťn van de opmerkelijke eigenschap van de tempel is de gang. Deze corridor is de langste corridor in het land dat zich uitstrekt tot 1200 meter en wordt aan beide zijden geflankeerd door sierlijke pijlers. Elke pijler is een

individuele samenstelling uitgehakt uit massief graniet. Enkele van de toonaangevende architecten hebben ook de tempels als de meest geŽvolueerd van alle Dravidische tempels beschreven. Er zijn tweeŽntwintig putten in de tempel en de smaak van het water in elk putje is verschillend van elkaar.

Kothandaramaswamy tempel
De Kothandaramaswamy tempel is een andere beroemde tempel op Rameshwaram. Deze tempel heeft idolen van Rama, Sita, Lakshman, Hanuman en Vibhishan, de belangrijkste karakters van het epos Ramayana.

Kurusadai eiland
Het Kurusadai eiland ligt dicht bij Rameshwaram. Het Kurusadai-eiland is een van een cluster van 16 eilanden in de regio. De wateren rond de eilanden zijn een biologische paradijs met rijke en zeldzame mariene leven en koraalriffen.

Dhanushkodi
De Dhanushkodi is gelegen aan het oostelijke uiteinde van het eiland op een afstand van 8 km van Rameshwaram. Dhnushkodi is vernoemd naar de Rama boog. De wateren van de Golf van Bengalen en de Indische Oceaan bijeen hier. Zwemmen op deze plaats wordt door de Hindoes zeer gunstig beschouwd. De brug hier staat bekend als de Adam's bridge en de rotsen rond de zee worden verondersteld te worden gebruikt door Hanuman te bereiken over Sri Lanka. Dhanushkodi werd volledig verwoest door de cyclonen van 1964.

Gandhamathana Parvtham
Dit hoogste punt op het eiland ligt slechts 3kms. Ten noorden van het heiligdom. Een twee reusachtig mandapam haar is verondersteld om te hebben een imprint van de heer Rama's voeten op een charka. Zijn Sukreevar tempel en Theertham op de weg.

Agnitheertham
Agnitheertham ligt ongeveer 100 meter van de tempel van Ranganathaswamy. Dit is de plaats waar de heer Rama Lord Shiva, zonden te reinigen de na het doden van de Ravana aanbeden.

Ramanathapuram
De oude stad van Ramanathapuram is het hoofdkwartier van het district van Rameshwaram. Het RAM-geheugen Vilas Paleis van de Sethupati Rajas is een waard bezoeken plaats in Ramanathapuram. De portretten van de olie van de Rajas van de afgelopen eeuwen en nog ontworpen plafonds en muren verfraaid met muurschilderingen van de achttiende eeuw kunnen worden gezien in deze plaats. De bijeenkomsten met de Engelsen ten strijde met de uiteindelijk werden ook op deze plaats gehouden.

Oreiour
Het centrum van de christelijke pelgrim, 60. Van Ramnathpuram is de site van het martelaarschap van St. John De Britto, een Portugese jezuÔet beter bekend als 'Arul Anandar'. Hier een mooie kerk bergt een standbeeld van Arul Anandar.

 

Nabijgelegen excursies

Uthirakosamngai (72 km).
Een oude tempel van Shiva hier bevestigt het beeld van de presiderende godheid in smaragd gesneden. Arudhra festival er in februari-maart van ieder jaar gevierd trekt een groot aantal volgelingen.

Devipattinam (Navabashanam) (70 km).
Heer Rama wordt gezegd dat de 'Navagrahas' op dit kustplaatsje hebben aanbeden. Hindoes uitvoeren religieuze riten voor hun voorouders over hier.

Kurusadai Island (20 km).
Het ligt ten westen van Pamban Bridge, ongeveer 4 km. van Dagoba. De Marine biosfeer hier is een 'paradijs' voor de mariene biologen en natuurliefhebbers.

Rameshwaram Setu (5 km).
Rameshwaram Setu ligt ongeveer 5 km ten zuiden van de Ranganathaswamy-tempel. Dit is de plaats waar de heer Rama de brug gebouwd over de zee te brengen van zijn echtgenote, Sita terug van Ravana, de koning van Lanka. Er is ook een tempel van Sri Anjaneya. In Devipatnam, of Navapashanam, ook zijn door de zee, er negen stenen zichtbaar bij eb. Men gelooft dat zij werden ingesteld door Sri Rama vertegenwoordigen de negen planeten, de Navagrahas.
 

Leuk Festives

  • Masi Sivaratri Ė dit festival is gewijd aan Lord Shiva

  • Mahalaya Amavasai-laatste dag van Mahalaya Paksham

  • Thaise Amavasay

  • Thirukalyanam

Afstand van de grote steden

Madurai 173 Kms
Pondicherry 319 Kms
Thanjavur 187 Kms

 

Hoe er te komen

by Air The nearest airport is located at Madurai, about 173 kms away.
by Rail Rameshwaram is well connected with Chennai, Madurai, Coimbatore, Trichy and Thanjavur by rail.
by Road Rameshwaram is connected with all the important towns of Tamil Nadu.

Hotels in Rameshwaram

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Rameshwaram, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Rameshwaram , Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Rameshwaram, Tamil Nadu, india, Over Rameshwaram, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, reizen, toeristische gids, monumenten in Rameshwaram, Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.