Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Pushkar - The Holy City

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Bekend als: De Heilige Stad van de Hindoes
Het winkelen: rinkelende armbanden, kralen, geborduurde kleding, schoenen, lederwaren en kleurrijke houten speelgoed
Geschiedenis van: De werkelijke oprichting is niet bekend **
Bevolking: 14 Th.

** De datum van de feitelijke oprichting is niet bekend, maar de legende Lord Brahma gekoppeld aan haar oprichting.Wordt vermeld dat de Brahma boetedoening hier 60.000 jaar om glimp van Radha Krishna uitgevoerd.

De Ramayan vermeldt Pushkar en zegt dat Vishvamitra tapa hier uitgevoerd. Het zegt verder dat de Apsara Menaka kwam naar Pushkara om te baden in de Heilige wateren.

De Mahabharata zegt dat terwijl de vaststelling van een programma voor Maharaja Yudhishthara reizen, "Maharaja na de Jungles van Sind invoeren en het oversteken van de kleine rivieren op de weg in Pushkara Baden moet". En, volgens Vamana Purana, Prahlada op zijn bedevaart naar heilige plaatsen bezocht Pushkarayana.

 

Pushkar is een fantastische samenspel van geschiedenis en mythologie die maakt het de moeite waard om te reizen naar deze heilige bestemming Rajasthan.

Volgens de overlevering kwam de stad van Pushkar tot stand na een strijd tussen Lord Brahma en een demon Vajra Nabh genoemd. Nadat de demon werd gedood door Brahma met de hulp van een lotusbloem, drie bloemblaadjes dreef down to Earth en landde in Pushkar leidt tot de oprichting van de drie meren van Pushkar.

Opgenomen geschiedenis leert dat Pushkar was een favoriete toevluchtsoord van de heersers Mughal, dat later door de Scindias na de uiteindelijke daling van de Mughal-regel werd overgenomen. De Scindias gaf de stad aan de Britten waardoor Pushkar een van de weinige plaatsen in Rajasthan worden onder directe Britse controle, tot onafhankelijkheid.

 

Bezienswaardigheden

 

Tempel Brahma
Hoewel de stad Pushkar 400 oneven tempels heeft, is de Tempel Brahma de meest beroemde van hen. Brahma is een van de hindoe Drievuldigheid Brahma, Vishnu en Maheswar - de drie goden die vertegenwoordigen creatie, voeding en vernietiging. Volgens de mythen is Brahma de god van de schepping van deze aarde. De vier hoofden symboliseert zijn aanwezigheid overal. 

Het opmerkelijkste ding over de Tempel Brahma is dat het de slechts ťťn tempel op aarde gewijd aan Lord Brahma.Pushkar betekent letterlijk een vijver gemaakt door bloemen. Legendes hebben dat Lord Brahma, toen wilde voeren een yagna, gedaald een lotus om te bepalen van de plek op aarde. Dat is hoe Pushkar is gemaakt.

Savitri tempel
Savitri tempel in ťťn van de meest gerenommeerde ťťn van 400 tempels in Pushkar. Volgens de hindoeÔstische is mythologie Savitri de eerste vrouw van Lord Brahma. Wanneer hij was al ingesteld om te beginnen een Yagna op aarde in de plaats Pushkar (bepaald door een lotusbloem hangend), was Savitri de aanwezigheid de voorwaarde. Maar ze had gehouden hem te wachten. Lord Brahma, geÔrriteerd op dit, trouwde met Gayatri het melkmeisje om te beginnen de yagna op het gunstigste moment. 

Woedend Savitri vervloekt dat Lord Brahma zou niet worden aanbeden overal anders maar Pushkar. Vandaar vinden u de enige tempel gewijd aan Lord Brahma alleen in Pushkar.

 

Varah tempel
Varah tempel in Pushkar is gewijd aan de heer Vishnu. Een van de verschillende incarnaties van heer Vishnu was dat van Varah (zwijnen). De tempel aanbidt de Varah vorm van heer Vishnu. 

Ruime verwijzingen van Vishnu zou u vinden in de hindoe mythen en legenden. In verschillende incarnaties heeft welke nummers tot maar liefst 10, Vishnu verscheen op de aarde en gered van de aarde van de hand van het kwaad. 

De tempel heeft een belangrijke historische verleden. Mughal keizer Aurangzeb vernietigde veel van de tempel, omdat hij niet kon staan met het nogal bizar idool van menselijk lichaam met het hoofd van een zwijn, gehuisvest in de tempel. 

Later Sawai Jai Singh II, de Maharadja van Jaipur gereconstrueerd de tempel. Heer Vishnu wordt gezien als ťťn van de hindoe Drievuldigheid - Brahma, Vishnu en Maheswar. Vishnu vertegenwoordigt de voeding van de schepping terwijl andere twee goden vertegenwoordigt schepping en vernietiging.

Mahadeva Tempel
Mahadeva Tempel in Pushkar is gewijd aan Lord Mahadeva. De god is een van de hindoe Drievuldigheid die creatie, voeding en vernietiging vertegenwoordigt. Volgens de HindoeÔstische purana's is Lord Mahadeva de god van vernietiging. 

Er zijn diverse mythen en legenden ronde Lord Mahadeva centreren. Ash-besmeurd en gekleed in tijger huid, houdt hij een Trishul in zijn hand en een stier is zijn huisdier. Volgens de legenden, de rivier de Ganges is gemaakt van zijn sloten van het haar.

Pushkar Lake
HindoeÔstische pelgrims komen voor de Heilige dip in Pushkar Lake, die wordt beschouwd als de meeste op Kartik Poornima.The hoogtepunt van de beurs de kameel Fair is, het verhandelen van kamelen. Er zijn vele ghats, die omlaag lopen naar de Heilige Pushkar Lake wateren waarvan zijn beroemd om de zonden van een mensenleven te wassen.

 

Leuk Festives

 

Camel Fair
Pushkar wordt een bruisende en kleurrijke kermis in de maand van Kartik (oktober-November) wanneer de jaarlijkse Pushkar Fair is gehouden. Het hoogtepunt van de beurs is de kameel Fair, het verhandelen van kamelen. Kamelen zijn gekocht, verkocht, decked omhoog en paradeerden op de zandduinen, presenteren een schilderachtige zicht. De kameel, paard en ezel races zijn gebeurtenissen die enorm populair bij de toeristen zijn. De Pushkar Fair is uitgegroeid tot een belangrijke culturele gebeurtenis in de deelstaat Rajasthan in het samenbrengen van een groot aantal dorpsbewoners uit verschillende delen van de Indiase staat Rajasthan die hun traditionele ware weergeven en ook 's avonds kleurrijke en feestelijke met muziek en dans.

Afstand van de grote steden

Jaipur 140 Kms
Jodhpur 216 Kms
Udaipur 311 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Jaipur Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven naar Pushkar
by Rail Ajmer Station is het dichtstbijzijnde station en goed verbonden met alle grote steden.
by Road Ajmer Bus staan is goed verbonden met weg met Jaipur, Jodhpur & Udaipur met luxe netvoeding coaches.

Aanbevolen Restaurants

  • The Third Eye, Pushkar

  • Sanjay Restaurant, Pushkar

  • Sunset Cafe, Pushkar

Hotels in Pushkar

Luxe

Medium

Begroting

Pushkar Resort

Pushkar Bagh

Pushkar Royal Camp

Pushkar Fort

Jagat Singh Palace

Pushkar Palace

Hotel Master Paradise

Hotel New Park

Hotel Navratan Palace

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stayOver Pushkar - De Heilige Stad, Rajasthan, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, Pushkar het heilige, de heilige stad, bestemmingen in Rajasthan, Rajasthan toerisme monumenten, stad Rajasthan toerisme, heilige stad Rajasthan, attracties reizen, Reistips winkelen, topbestemmingen monumenten, monumenten in het noorden, staat van Rajasthan, de kameel beurs, Pushkar Rajasthan India, tempel in Pushkar, de Pushkar Fair

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Noord, Indische, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in rajasthan, pushkar, rajasthan, india, Over Pushkar - de heilige stad, Rajasthan, toerisme, monumenten, attracties, Tips voor reizen, winkelen, pushkar de Heilige, de heilige stad, bestemmingen in rajasthan, rajasthan toerisme monumenten, stad rajasthan toerisme, heilige stad rajasthan, attracties Reistips, reizen tips, het winkelen, top bestemmingen monumenten, monumenten in Noord, staat rajasthan, de kameel beurs, pushkar rajasthan india, tempel in pushkar, de pushkar fair


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.