Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Madurai

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Bekend als: -
Het winkelen: Boeken, handweefgetouwen, Stoffen & Sarees
Geschiedenis van: Oude tijden - zo'n 2000 jaar
Bevolking: 11 Lac

Madurai is een van de oudste steden van India, met een geschiedenis die helemaal terug naar de Sangam periode van de pre-christelijke jaartelling. De glorie van Madurai keerde terug in een verkleinde vorm in het eerste deel van dit millennium; later kwam het onder de heerschappij van het Koninkrijk Vijayanagar na haar eerste door de verwoestende legers van Delhi (Malik Kafur). Tijdens de 16e en 18e eeuw, werd Madurai geregeerd door de Nayak keizers, de belangrijkste van wie Tirumalai Nayakar was. De Sangam periode dichter Nakkeerar wordt geassocieerd met enkele van de afleveringen van de Tiruvilayaadal van Sundareswarar - die zelfs vandaag de dag als een onderdeel van de tempel festival tradities worden uitgevaardigd.

De Sangam leeftijd of the Golden age of Tamil literatuur Ė geproduceerd meesterwerken weg terug in de Pre-christelijke jaartelling en in vroege 1e millennium. Madurai was de zetel van de Tamil Sangam of Academie van leren. De hele stad Madurai, is gebouwd rond de tempel van Meenakshi Sundareswarar-de tempel bij uitstek. Concentrische rechthoekige straten rondom de tempel, symboliseren de structuur van de kosmos.

Bezienswaardigheden

 

De Meenakshi tempel
De enorme tempel complex is gewijd aan Shiva, hier bekend als Sundareshvara en zijn echtgenote Parvati of Meenakshi. De originele tempel werd gebouwd door Kulasekara Pandya, maar het gehele krediet voor het maken van de tempel als prachtig als het is vandaag de dag gaat naar de Nayaks. De Nayaks Madurai regeerde van de 16de tot de 18de eeuw en een majestueuze afdruk van hun regel links in de Meenakshi - Sundareswarar tempel.

De tempel complex ligt op een hoge-ommuurde behuizing, de kern daarvan de twee sanctums voor meenakshi en Sundareshwara zijn, omgeven door een aantal kleinere schrijnen en grand pilaren zalen. Bijzonder indrukwekkend zijn de 12 gopuras. Hun stijgende torens stijgen van massief Graniet bases, en zijn bedekt met stucwerk cijfers van dieties, de mythische dieren en de monsters geschilderd in levendige kleuren.

Thirumalai Nayak Palace
Dit paleis werd gebouwd in 1636 door koning Thirumalai Nayak met de hulp van een Italiaans Architect. Het gebouw dat we vandaag zien was de belangrijkste paleis waar de koning woonde. Het oorspronkelijke Paleis Complex was vier keer groter dan de huidige structuur. Dit paleis bestond hoofdzakelijk uit twee delen, namelijk Swargavilasa en Rangavilasa.
In deze twee delen zijn er koninklijke residentie, theater, heiligdom, appartementen, arsenaal, draagstoel plaats, Koninklijke bandstand, kwartalen, vijver en tuin. Koning Thirumalai Nayak gevierd festivals zoals scepter festival, Navarathri, Chithirai festival, Masi festival en het Float-festival.

Hij dirigeerde dagelijks dans en muziek optredens in het paleis. Dit paleis werd vernietigd door zijn kleinzoon Chokkanatha Nayak en waardevolle voorwerpen werden overgebracht naar andere plaatsen.

Gandhi Museum
Het Gandhi Memorial Museum is een van de verschillende plaatsen te bezoeken in Madurai.
Dit museum is een van de zeldzame levende memorial van "De vader van India".

Thirupparamkundram
Cave tempels zijn zo veel geÔdentificeerd met de Pallava (600-850 A.D.), dat veel mensen niet weten dat andere heersers ook soortgelijke rock-cut cave tempels en monolieten opgegraven. De linialen vooral kon worden gecrediteerd met een groot aantal Pandya cave tempels maar bij gebrek aan een meer definitieve nomenclatuur, historici club al deze samen onder de gebruikelijke term, Pallava stijl ook al zijn deze tempels in het hart van het land van de Pandya waar geen Pallava ooit een voet.

Veel van de grote en kleine tempels rond Madurai in Tamilnadu en de Muruga-tempel in Tirupparankundram zijn populair. Bijna gelegen aan de rand, slechts 7 km van Madurai, is Tirupparankundram, Parankundram, zoals het bekend was in vroeger dagen, een plaats van pelgrims naar het heiligdom van Muruga (Subramanya) in hun veelheid menigte, maar nauwelijks een van deze devote zielen besteedt aandacht aan de schoonheid van de tempel of de bouw van het heiligdom.

Azhagar Kovil
Hier zit 'Vishnu' als Meenakshi van broer 'Azhgar'. Tijdens het Chitrai festival in April / mei, wanneer het celestiale huwelijk van Meenakshi naar Sundareswarar wordt gevierd, Azhagar reist naar Madurai. Een pictogram van een gouden zij de Sundararajar genoemd wordt gedragen door de toegewijden in de processie van Azhagar Kovil naar Madurai voor bruiloft ritueel.

 

Nabijgelegen excursies

Narasingam
Een zeer minder bekende plaats zelfs in Madurai. Er is een tempel gesneden uit steen gewijd aan Lord Narasima in de buurt van Othakkadai.

Thirumohoor
Narasingam op de Madurai Thiruvathavoor Road is de kleine maar mooie vaishnavaite tempel. Het heeft een prachtige Lotus vijver in de achtergrond van de weelderige groene Sawa.

Graven van de Sultan Madurai
De sultans van Madurai regeerde de stad na de inval in 1310 door Malik Kafur, een generaal van Alauddin Khilji. Ze liggen begraven in het noorden van de stad. Het complex omvat Alauddin de moskee, met haar flat - overdekte gebedsruimte en taps toelopende achthoekige torens, en het graf van een lokale Sufi heilige, Bara Mastan Sada, gebouwd in de 16e eeuw.

Anglicaanse kathedraal
Een mooi voorbeeld van Neo-gotische architectuur, deze kerk is ontworpen door Robert Fellowes Chisholm en ingewijd in 1881.
 

Leuk Festives

  • Madurai Meenakshi tempel heeft festivals in alle twaalf Tamil.

  • Chithirai Festival in April - mei

  • Avanimool Festival in September - oktober

  • Navarathri Festival

  • Zweven Festival in januari-februari

Afstand van de grote steden

Ernakulam 286 Kms
Tiruchirapalli 143 Kms
Thiruvananthapuram 308 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Er zijn dagelijks vluchten naar Madurai van Chennai, Bangalore, Tiruchirapally & Coimbatore.
by Rail Madurai Railway Station is goed verbonden met Chennai en andere grote steden van Tamil Nadu.
by Road Er zijn uitstekende wegen Madurai verbinden met alle delen van Zuid-India.

Aanbevolen Restaurants

  • Abees Punjabi Restaurant, Madurai

  • The Bell Hotels, Madurai

  • Surya Roof Top Veg. Restaurant, Madurai

Hotels in Madurai

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Madurai, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Madurai , Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Madurai, Tamil Nadu, india, Over Madurai, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, reizen, toeristische gids, monumenten in Madurai, india van Tamil Nadu, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.