Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Kodaikanal

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Staat: Hill Station
Het winkelen: -
Geschiedenis van: 150 jaar
Bevolking: 33,000

Een groene oase is wat de schilderachtige heuvel station van Kodaikanal of Kodai zoals het is meer de volksmond bekend is alles over. Deze heuvel station gelegen op een hoogte van ongeveer 2133 meter hoog in de heuvels van Palani, wordt vaak aangeduid als de prinses van de heuvel stations en moet men om een trip down daar om te beseffen waarom is het zo. De reden is dat in tegenstelling tot andere heuvel stations zoals Shimla, Ooty, Mussoorie enz., waar de negatieve effecten van toerisme nu wordt duidelijk Kodaikanal nog steeds behoudt zijn charme in de ongerepte omgeving, weelderige landschap, geweldig landschap, en ja de schuimende mist.

Kodaikanal is een van de weinige heuvel stations in India die niet zijn ontwikkeld door de Britten. Het was opgezet als een sanatorium in 1845 door de Amerikaanse Madura missie.

Bezienswaardigheden

 

Het spectaculaire heuvel station van Kodaikanal biedt overvloedige natuurlijke schoonheid en een scala aan toeristische attracties waarvan sommige worden hieronder besproken:

De Kodai Club straalt een aura van het koloniale verleden. De lounge met de piano, de periode haard, de Leigh Hunt wordt afgedrukt, de goed gevulde bibliotheek en de Engelse inrichting van de bar en het restaurant zijn allemaal opmerkelijke voor het oog en de ziel. De Engelse atmosfeer wordt versterkt met de diners met stomende zo soep, gebraden kip, aardappelen en appeltaart.

Een van de grote Kodaikanal toeristische attracties, een mooie ster-vormig stuwmeer, het meer Kodaikanal verspreidt zich meer dan zestig hectare en is omgeven door weelderige groen. Het heeft ook een boot club die functie verschillende plezier en racen reizen.

 

Nabijgelegen excursies

U kunt als excursie, Dolphin's neus, ongeveer acht kilometer van het meer Kodaikanal geplaatst. Het is een platte rots uit waar men het ongelooflijke standpunt van de gapende kloof hieronder kan hebben. De Perumal piek, ongeveer 11 km van Kodaikanal, is een trekker verrukking. Berijam Lake waaruit drinkwater naar de Periyakulam stad is ligt op 21 km van Kodaikanal (beyond the Rocks pijler). Het is een populaire plek met een mooi natuurschoon picknick. Kukal grot, 40 km van Kodaikanal, is een voorkeur camping site voor trekkers.
 

Afstand van de grote steden

Madurai 120 Kms
Munnar 180 Kms
Thekkady 120 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Madurai is het dichtstbijzijnde vliegveld slechts 120 km (4 uur) weg, is goed verbonden met vele belangrijke steden van India.
by Rail Kodai weg is dat het dichtstbijzijnde treinstation is goed verbonden met alle belangrijke nabijgelegen steden van Tamil Nadu.
by Road Kodaikanal is goed verbonden met weg met alle grote steden van Tamil Nadu.

Aanbevolen Restaurants

  • The Grand, Kodaikanal

  • hilltop Inn, Kodaikanal

  • Al Baiq, Kodaikanal

Hotels in Kodaikanal

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Kodaikanal, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Kodaikanal , Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Kodaikanal, Tamil Nadu, india, Over Kodaikanal, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, reizen, toeristische gids, monumenten in Kodaikanal, Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.