Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Jim Corbett Nationaal Park & Tiger Reserve

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Het majestueuze Corbett National Park is gelegen in de uitlopers van de Himalaya. Home aan een verscheidenheid van flora en fauna, Jim Corbett National Park is beroemd om zijn wilde bevolking van tijgers, luipaarden en olifanten.

Jim Corbett National Park heeft een sterke historische achtergrond, die van de vroege 1800 wanneer het forest waren particuliere eigendom van de heersers van de Terhi Garhwal kan worden getraceerd.

Dit deel van de staat was rond de 1820's parted aan de Britse heersers in de terugkeer van de bijstand tijdens de Gurkha invasie. De Britten benut de mogelijkheden van het hout van Corbett National Park forest en genadeloos de bossen gekapt en plant 'TEAK' een waardevolle hardhout, om te voldoen aan de levering voor spoorbielzen.

In 1858 werd de eerste stap op weg naar bescherming van Corbett National Park bos ingeleid door Major Ramseyin vorm van een alomvattend plan, waarin landbouw en vee intrusion werd verboden in de lagere Patlidun vallei. De Forest Department nam de controle over het gebied en het verklaard als Reserve bos in 1879 onder de bos-act. Spoedig na de voorwaarde van deze bos bleek verbetering en mogelijkheden van de vorming van een spel heiligdom werden voorgesteld in de vroege 1900 door Michael Keen officier met de Forest Dept. Het voorstel werd afgewezen door de toenmalige gouverneur van de United provincie John Hewett. Meer vergeefse pogingen werden gedaan in de 1916 en 1917 door E.R. Stevens en Smythies, beide DFO's van het gebied te verklaren het heiligdom maar werden afgewezen.

Beste tijd om te bezoeken
15 November tot en met 15 juni

Hoe er te komen

by Air De dichtstbijzijnde luchthaven naar Corbett National Park is Phoolbagh, Pantnagar die zich op een afstand van 80 km. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Delhi.
by Rail Het dichtstbijzijnde treinstation is op Ramnagar, die kan worden geopend vanuit Delhi via de Ranikhet Express.
by Road Om te reizen van Delhi, nemen de NH24 om Moradabad via Hapur en Gajraula, volg de weg naar Amdanda, Garija en Dhangarhi poorten van het park via Kashipur en Ramnagar.

Resorts - Jim Corbett

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Jim Corbett National Park Wildlife Sanctuary Tiger Reserve Best Time Park Timings Laadt Belangrijke tips Kaart, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Uttaranchal, wildlife toerisme monumenten, reizen toeristische gids, monumenten in Jim Corbett, Jim Corbett Uttaranchal India, topbestemmingen monumenten, Jim Corbett

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Noord, Indische, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Uttaranchal, Jim Corbett, Uttaranchal, india, over Jim Corbett Wildlife Nationaalpark heiligdom Tiger Reserve beste tijd Park tijdsinstellingen kosten belangrijke Tips kaart , monumenten attracties reizen, bestemmingen in Uttaranchal, wilde dieren toerisme monumenten, travel tourist guide, monumenten in Jim Corbett, Jim Corbett Uttaranchal india, top bestemmingen monumenten, Jim Corbett


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.