Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Jaipur - De roze stad

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Bekend als: De roze stad
Het winkelen: Met de hand gemaakte accessoires, Minerale stenen; Precious & Semi Precious Gem Stones, tapijten; marmeren beelden en nog veel meer
Geschiedenis van: 300 jaar
Bevolking: 32 Lac

Rajasthans mooi roze stad Jaipur, was het bolwerk van een clan van heersers waarvan drie heuvel forten en serie van paleizen in de stad zijn belangrijke trekpleisters. Bekend als de roze stad vanwege de kleur van de steen uitsluitend gebruikt in de ommuurde stad, verkopen Jaipur de bazaars geborduurde lederen schoenen, blauwe aardewerk, stropdas en kleurstof sjaals en andere exotische waren. Westerse Rajasthan zelf vormt een handige schakeling, in het hart van de Tharwoestijn, die haar geschiedenis, levensstijl en het platform heeft gevormd.

Opgericht in 1727 AD door Sawai Jaisingh II, is de hoofdstad van Rajasthan Jaipur bekend als de roze stad met brede lanen en ruime tuinen. De hoofdstad van Rajasthan, Jaipur is doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Hier het verleden komt tot leven in prachtige forten en paleizen, bloosde roze, waar ooit leefde de maharajas. De bruisende bazaars van Jaipur, beroemd Rajasthani juwelen, textiel en schoenen, bezitten een tijdloze kwaliteit en zijn zeker een schat voor de shoppers. Deze fascinerende stad met zijn romantische charme gaat u naar een tijdperk van royalty's en traditie.

Bezienswaardigheden

 

CITY PALACE en S.M.S. II MUSEUM - gelegen in het hart van de oude stad, het neemt ongeveer een zevende van de oude wijk van de stad. Het paleis is een mix van Rajputs en Mughal architectuur, het herbergt een zeven tellende Chandra Mahal in het centrum, dat biedt u een mooi uitzicht op de tuinen en de stad. Diwan-E-Am (Hall van publiek) heeft ingewikkelde versieringen en collectie van manuscripten, Diwan-E-Khas (Hall van particuliere publiek) heeft een marmeren pawed galerie Mahal Mubarak heeft een rijke collectie kostuums en textiel. Er is een toren van de klok in de buurt van Mubarak Mahal. Sileh Khana heeft een collectie van wapenkamer en wapens. Timing van 9.30 uur tot 16.45 uur. Inschrijfgeld voor Indianen Rs. 35,00 en voor buitenlanders Rs.150.00 inclusief toegang tot Jaigarh fort.

 

JANTAR MANTAR (Observatory) - gebouwd in de 18e eeuw door Maharaja Sawai Jai Singh II, de enorme masonary instrumenten werden gebruikt om de studie van het verkeer van sterrenbeelden en sterren in de hemel. Enorme zon bellen nog steeds bieden nauwkeurige tijd, die zijn onderworpen aan de dagelijkse correcties. Timing van 9.00 tot 16.30 uur, Entry Fee Rs. 10,00.

 

HAWA MAHAL - gebouwd in 1799 door Maharaja Sawai Pratap Singh, is de meest herkenbare monument van Jaipur.Het 5 verdiepingen semi-octagonal prachtige monument 152 windows met hebben opknoping latticed balkons is een fijn stuk van Rajputs het platform. Oorspronkelijk ontworpen voor de koninklijke dames te kijken en genieten van de processies en andere activiteiten, op straat hieronder. Het herbergt nu een goed aangelegde museum. Het display "Jaipur verleden en heden" is de speciale eigenschap van dit nieuw setup museum. Timing van 10.00 tot 16.30 uur, Entry Fee Rs. 5,00.

JALMAHAL -(6 km) op de weg naar Amer, dit kleine paleis ligt in het midden van de Man Sagar Lake. Een verharde causeway leidt tot het mooie water paleis.

JAIGARH FORT -(15 km.) permanent op een heuveltop met uitzicht op de paleizen en de stad van Amer. werelds grootste kanon op wielen-het verbod Jai hier, gebouwd tijdens de regeerperiode van Maharaja Sawai Jaisingh wordt geplaatst. Het heeft een twintig meter lang vat en gepompt in het kanon voor een enkel schot. Timing van 10,00 om 16.45 uur, Entry Fee voor Indianen Rs. 15,00 & voor buitenlanders Rs. 20,00.

AMER - de oude hoofdstad van de Kachhwahas staat bovenop een aantal steile heuvels. Het fort is opmerkelijk zo veel voor de majestueuze grandeur van de omgeving wat betreft haar stevige kantelen en mooie paleizen. Het is een mooie mix van hindoeÔstische en islamitische architectuur. De plechtige waardigheid van it rode zandsteen en witte marmeren paviljoenen, als weerspiegeld in het meer op de heuvel van de voet, is een gezicht aan behold. Het oorspronkelijke paleis werd gebouwd door Raja Man Singh, de extra extensies werden gebouwd door Maharaja Mirja Raja Jai Singh en Sawai Jai Singh lenig laatste Maharaja van Amer, die een nieuwe stad genaamd Jaipur bouwde, waar hij shfted zijn hoofdstad in 1727.

Het paleiscomplex is rijkelijk versierd en toont de rijkdom van Amer. Sheesh Mahal kamer van spiegels. Diwan-e-Am of de Hall van de publiek is een mooi geproportioneerd zaal open aan drie kanten en staat op twee rijen van versierd pijlers.Diwan e-Khas of het Hall van particuliere publiek heeft delicaat mozaÔek werken in glas. Sukh mandir wordt bewaakt door sandelhout deuren ingelegd met ivoor. Gedurende het massieve fort fijn gesneden lattice windows, prachtig geschilderde deuropeningen, zalen en fijn gebeeldhouwde pijlers hunkeren naar voor aandacht.

De oude stad van Amer was de zetel van macht en bruisende met leven en de welvaart. Andere plaatsen de moeite waard zijn Jagat Shiromani tempel, Narsinghji tempel, de stepwell van Panna Meena en fijn gesneden Koninklijke cenotaphs op de weg naar Delhi. Interval ': 9.00 tot 16.30 uur. Inschrijvingsgeld voor Indianen Rs. 10.00, voor buitenlanders Rs. 50,00, telefoon: 2530293, olifant rijden gratis Rs. 400,00 (inclusief alle belastingen) Timing: 8.00 tot 16.00 uur.

NAHARGARH FORT -(15 km.) cresting een heuvel ongeveer 600 ft. boven de stad, het fort werd gebouwd in 1734.De muren van het fort lopen langs de bergkam en binnen zijn architectonische schoonheden zoals Hawa Mandir en Madhvendra Bhawan. Timing van 10.00 tot 16.00 uur, Entry Fee Rs. 5,00.

Centraal MUSEUM - gelegen in de Ram Niwas tuin. Dit sierlijke gebouw werd in 1876 opgericht door Prins Albert (ook bekend als Albert Hall). Het heeft een zeldzame verzameling van archeologische en handwerk stukken. Timing van 10.00 tot 16.30 uur, inschrijvingsgeld voor Indianen Rs. 5,00, voor buitenlanders As. 30,00.

BIRLA PLANETARIUM - het biedt unieke audiovisuele onderwijs over de sterren en entertainment met haar moderne geautomatiseerde projectiesysteem. Inschrijfgeld As. 20,00 Toon tijdsinstellingen: 11,00, 13,00, 15,00, 17.00 uur, 18.00 uur, 19.00 uur.

LAXMI NARAYAN tempel - ligt net onder de Moti doongri, bekend om de ingewikkelde marmeren houtsnijwerk in wit marmer, de volksmond bekend als Birla tempel.

KANAK VRINDAVAN -(6.5 km op de weg naar Amer) dit onlangs gerestaureerde tempel en Tuin, in de buurt van Mahal Jal, heeft mooie tuinen en is populair picknick plaats. Dit is ook een prachtige locatie voor film schieten. Vermelding prijs Rs. 4,00 & tijdsinstellingen 8.00-17.00 uur.

 

Nabijgelegen excursies

 

SAMBHAR

Beroemd om de grootste binnenland zoutmeer van het land, is een oude stad. Het was de eerste hoofdstad van de Chauhan-dynastie. Sakambhari, zoals het werd opgericht in de buurt van de tempel van de godin Sakambhari, beroemd om zijn heilige Devyani tank, het paleis en de nabijgelegen Naliasar: waar de 3de eeuw sculpturen en terracottas werden gevonden in opgraving. Deze plaats ligt op de weg Sambhar-Naraina.

VIRATNAGAR

86 Km. op de Shahpura - Alwar road, is de site van de oude Viratnagar van grote ouderdom. Het bevat de relikwieŽn en structuren van Maurya, Mugal en Rajputs periodes.

RAMGARH LAKE

28 Km - het enorme kunstmatige meer, een populaire picknickplaats. De ruÔnes van het oude fort en de tempel van Jamwa Mata aangeven dat het was de zetel van macht van de Kachhawahas voordat ze naar Amer. verplaatst

SAMODE

40 kms - een schilderachtige dorpje te midden van de heuvels, het Paleis van de Samode ingesteld in sprookje omgeving, heeft mooie muurschilderingen & spiegel werkt, nu dit is een heritage hotel.

BAGRU

35 Km - het dorp op de weg van Ajmer, staat bekend om haar hand blok afdrukken, de karakteristieke prints worden genoemd als Bagru worden afgedrukt. Het fort hier is nog in een goede conditie.

SANGANER

16 Kms - een ander centrum van hand blok gedrukt textiel en handgemaakte papier. De stad wordt ingevoerd door de ruÔnes van twee Tripolias (Triple Gateways) de stad is een belangrijk centrum voor ambachtelijke industrie en produceert sommige van de beste hand gedrukte textiel van eenheden van blok en scherm printers. Deze textiel is populair over de hele binnen- en buitenland.

Leuk Festives

 

De roze stad verheugt zich en viert de beurzen en festivals met pracht en vrolijkheid sinds mensenheugenis. Deze beurzen en festivals weerspiegelen de rijke cultuur en erfgoed van de regio. Jaipur heeft een flair voor het vieren van elke gelegenheid.

Olifant FESTIVAL -(maart-April) de olifant boeien de toeschouwers op de dag van het kleurrijke festival van Holi Chaugan stadium. Prachtig ingerichte olifanten assembleren voor koninklijke processie, olifant polo wedstrijd, wedstrijden enz. & Rajasthan Folk muziek & dans voorstellingen onderdeel van het festival zijn.

De aanblik van machtige Jumbo's schrijdend majestueus is een traktatie om naar te kijken. De mahavats of de eigenaars trots hun olifanten met heldere kleuren, jhools (zadel cloth) en zware juwelen te versieren. Vrouwelijke olifanten zijn gemaakt om te dragen payals of Enkelbandjes die tinkel als ze lopen. Prijzen worden gegeven voor de meest prachtig ingerichte olifant. Nog meer spannend is de Polo match, de olifant race, de krachtmeting tussen olifant en 19 mannen en vrouwen. De meest kleurrijke is het spelen van Holi op olifant terug.

GANGAUR -(maart-April) dit festival wordt gevierd door de meisjes en vrouwen getrouwd, en is gewijd aan Gauri, de incarnatie van de godin Parvati, de vrouw van Lord Shiva. Een kleurrijke optocht is genomen uit van Zanana Deodhi van het Paleis van de stad, die door Tripolia Bazar, Gangauri Bazar, Chaugan en convergerende gedurende twee opeenvolgende dagen in de buurt van Talkatora.

Beelden van Isar & Gauri zijn gemaakt van klei voor het festival. In sommige families, zijn permanente houten beelden geschilderd opnieuw elk jaar door befaamde schilders genaamd Matherans aan de vooravond van het festival. Een duidelijk verschil tussen de idolen van Teej en Gangaur is dat het idool een luifel tijdens het festival Teej hebben zal terwijl het idool van Gangaur zou niet een luifel.

De dames versieren hun handen en voeten door het opstellen van ontwerp met Mehendi (myrtle plakken). De cijfers getrokken variŽren van de zon, maan en de sterren tot eenvoudige bloemen of geometrische ontwerpen.

TEEJ -(juli-augustus) festival markering van de komst van de moesson, schommels zijn hing aan de bomen en versierd met bloemen. Jonge meisjes zingen liederen van liefde en over de regen. Het festival is gewijd aan parvati, ter herdenking van de dag toen ze werd verenigd met Lord Shiva, een prachtige processie is genomen uit van stadspaleis, vergelijkbaar met de processie van Gangaur, gedurende twee opeenvolgende dagen.

MAKAR SANKRANTI - gevierd op 14 januari, elk jaar met traditionele ijver, de toegewijden nemen een heilige duik in de Heilige tank op Galtaji, het is nu ook een vliegeren festival geworden, miljoenen kleurrijke vliegers komen op de hemel van Jaipur op deze dag.

SHITLA ASHTAMI -(maart-April) dit festival lokaal als Basoda heet, wordt gevierd om afweren van de gevreesde ziekte van pokken. De bekendste beurs wordt gehouden op de Shitla Mata-tempel in Chaksu (op de weg van Jaipur Kota), verzamelen mensen hier om te bidden en te vieren.

DONKEY eerlijke -(Khalkani Mata Mela) (oktober) de ezels dag op Looniyawas in de buurt van Sanganer, duizenden ezels van over de hele Noord India zijn hier voor kopen en verkopen gebracht. De ezel races en sport worden georganiseerd voor de vrolijkheid van de mensen. Een zeldzaam gezicht inderdaad.

 

Afstand van de grote steden

Delhi 265 Kms
Ajmer 140 Kms
Agra 240 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Sanganer Airport is goed verbonden met Delhi, Jodhpur, Udaipur, Mumbai, Goa & vele belangrijke steden van India.
by Rail Jaipur Railway Station is goed verbonden met Delhi, alle grote landen & steden van India.
by Road NH-8 verbindt Delhi met Jaipur en NH-11 Jaipur verbindt met Agra.

Aanbevolen Restaurants

  • Nirose Restaurant, M.I.Road, Jaipur

  • Spice Court, Jacob Road, Jaipur

Hotels in Jaipur

Luxe

Medium

Begroting

Ram Bagh Palace [ph]

The Oberoi Rajvilas

Jai Mahal Palace [ph]

Trident Hillton

Raj Mahal Palace [ph]

Alsisar Haveli [hh]

The Shahpura House

Samode Haveli (hh)

Dera Rawatsar

Shubham Bread & Breakfast [hs]

Megh Niwas

Hari Mahal (hh)

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Jaipur - De Roze Stad, Rajasthan, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, Jaipur de roze, de roze stad, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Rajasthan, Rajasthan toerisme monumenten, reistips winkelen, roze stad rajasthan, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Jaipur, Jaipur Rajasthan India, Sawai Jai Singh, beurzen en festivals, de hoofdstad van Rajasthan, topbestemmingen monumenten, roze stad Jaipur, mooie roze stad

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Noord, Indische, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in rajasthan, jaipur, rajasthan, india, Over Jaipur - The Pink City, Rajasthan, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, jaipur de roze, de roze stad, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in rajasthan, rajasthan toerisme monumenten, reizen tips winkelen, roze stad rajasthan, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in jaipur, jaipur rajasthan india, sawai jai singh, beurzen en festivals, hoofdstad van rajasthan, top bestemmingen monumenten, roze stad jaipur, mooie roze stad


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.