Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Coimbatore

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Ook bekend als: -
Het winkelen: -
Geschiedenis van: 1800 jaar ca.
Bevolking: 9.30 Lac

Coimbatore is de derde grootste stad in Tamilnadu, met een bevolking van meer dan 15 lakhs. Er zijn meer dan 30.000 kleine kleine, middelgrote en grote industrieŽn en textile mills. De stad staat bekend om haar ondernemerschap van haar bewoners. Het klimaat is comfortabel rond het jaar.

De stad is gelegen aan de oevers van de rivier Noyyal. Coimbatore bestond zelfs vůůr de 2de eeuw AD als de hoofdstad van een tribal dorpje genaamd Kongunad totdat het was gebracht onder Chola controle in de 2e of 3e eeuw na Christus door Karikalan, de eerste van de vroege Cholas. Toen Kongunad viel aan de Britten samen met de rest van de staat, werd zijn naam veranderd naar Coimbatore, en het is door deze naam dat is knoen vandaag, behalve in Tamil, waarin het Kovai wordt genoemd.

Bezienswaardigheden

 

De stad van Coimbatore is een van de grootste steden in Tamil Nadu en is gelegen aan de oevers van de rivier Noyyal. Het is ook de "Manchester van Zuid India" genoemd. De stad is een perfecte bestemming voor de besteding van een vakantie vanwege haar prachtige schilderachtige plaatsen. De stad heeft ook een groot aantal clubs om te relaxen.

 

Nabijgelegen excursies

Madhumalai Wildlife Sanctuary
Het heiligdom heeft een rijke bio-diversiteit en is gelegen tussen de Bandipur en Annamalai heiligdommen en deel uitmaakt van de Nilgiri Biosphere reserve. Het is een van de oudste wildlife heiligdommen in het land, de grootste attractie wordt de olifant. Andere dieren die in overvloed van het heiligdom omvatten tijgers, luipaarden, olifanten, herten en slangen.

Kodaikanal
Het ligt 138 km van Coimbatore op de top van Palini heuvels en is een van de meeste populier heuvel stations in Zuid-India. Kodaikanal heeft sommige pittoreske plaatsen om te bezoeken zoals Bear shola valt, zilveren cascade, Kodai Lake, Bryant park, Coaker de wandeling en Kukkai grotten.

Annamalai Wildlife Sanctuary
Het heiligdom gelegen langs de West-Ghats heeft een exotische collectie van fauna waaronder olifant, gaur, tijger, panther, lippenbeer, pangolin, zwarte leiding oriole, groene duif en civetkat kat. Het heiligdom heeft ook een groot aantal krokodillen in haar Amaravathy reservoir.

Thirumurthy Dam
De dam is gelegen aan de voet van de heuvels Thirumurthy en is ongeveer 20 kilometer van Udumalpet. Er is een eeuwige stroom die stroomt door de kant van de Amalingeswarar-tempel die een extra schoonheid aan de plaats geeft.
 

Leuk Festives

 

De Mariamman festivals, bij de stad talrijke Amman tempels, is een belangrijke gebeurtenis in de zomer. Dit is een van de meest populaire feesten gevierd samen met Koniamman tempel car festival. Auto festivals in de Karamadai-tempel en de beroemde Avinashi tempel trekken een grote opkomst.

Traditionele hindoe festivals zoals Pongal, Deepavali zijn grote evenementen. Ayudha pooja is een belangrijk festival. Alle commerciŽle inrichtingen zijn gereinigd, geschilderde, machines en voertuigen gewassen, te sluiten met een pooja. Andere religieuze gelegenheden zoals Ramzan en Kerstmis zijn ook waargenomen door de stad.

 

Afstand van de grote steden

Madurai 241 Kms
Calicut 188 Kms
Kochi 174 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Peelamedu Airport is goed verbonden met Delhi, Mumbai, Calcutta, Chennai & vele belangrijke steden van India.
by Rail Coimbatore heeft 2 treinstations en is goed verbonden met alle grote landen & steden van India.
by Road Coimbatore is goed verbonden met wegen en heeft een goed uitgebouwd wegennet.

Aanbevolen Restaurants

  • Sabari's Nest, Coimbatore

  • Golden Crop, Coimbatore

  • Thats Y Food, Coimbatore

Hotels in Coimbatore

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Coimbatore, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Coimbatore , Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Coimbatore, Tamil Nadu, india, Over Coimbatore, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, reizen, toeristische gids, monumenten in Coimbatore, india van Tamil Nadu, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.