Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Chidambaram

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Bekend om: Natraj Tempel
Het winkelen: -
Geschiedenis van: oude tijden rond 1700 jaar
Bevolking: 60 thousand

Chidambaram begroet ons met een prachtige tempel, gewijd aan Lord Nataraja - God Siva, in de vorm van een kosmische danser. Dit is een van de paar tempels waar Siva en Vishnu onder ťťn dak zijn verankerd. Gewijd aan Lord Nataraja, is deze oude tempel van de Cholas uniek niet alleen het uitsluitend aan de kunst van Bharatanatyam is gewijd, maar het is ook ťťn van de zeldzame tempels waar Shiva wordt vertegenwoordigd door een idool in plaats van de gebruikelijke Lingam. Verspreid over een oppervlakte van 40 hectare met een HindoeÔstische tempel aan elke kant, wordt de tempel gekenmerkt door vijf sabhas of rechtbanken.

Bezienswaardigheden

 

De tempel van Nataraja
De tempel ligt in het centrum van de stad heeft een oppervlakte van 40 hectare. Het is een van de oude tempels van Tamil Nadu. Het dak van de sanctum sanctorum is bedekt met gouden platen. De presiderende godheid van de tempel wordt vertegenwoordigd door de lucht, een van de vijf elementen van het universum en is bekend als Akasa Lingam.

De oostelijke toren stijgt tot een hoogte van 40.8 meter. 108 Bharatha Natyam dans gebaren kunnen worden gezien op de Eatern torens, alsmede de westelijke toren. De noordelijke toren stijgt tot een hoogte van 42.4 meter.

De Sivakamiamman tempel, de Sivaganga tank, de duizend pijler hall zijn andere belangrijke kenmerken van de tempel.

Kali tempel
De Thillaikaliamman tempel is aan de noordzijde van de stad. Het werd gebouwd door Kopperunjingan, die tussen 1229 AD en 1278 AD regeerde.

Annamalai Universiteit
Het is een residentiŽle Universiteit opgericht door de Raja Sir Annamalai Chettiar. Het is een groot centrum van Tamil leren en Carnatische muziek; nu biedt educatieve faciliteiten in verschillende disciplines zoals geneeskunde, landbouw, Engineering enz.

 

Nabijgelegen excursies

Pichavaram
Pichavaram, 16 km. oosten van Chidambaram, behoort tot de meest exquise schilderachtige plek met overvloedige en gevarieerde toerisme middelen. De backwaters die onderling zijn verbonden door de Vellar en Kollidam systeem bieden overvloedige ruimte voor watersport - parasailen, roeien en kanoŽn.

Neyveli
Het is ongeveer 30 km. van Chidambaram via Vadalur. Het is een van de grootste industriŽle complexen in het land. De bruinkool hier gedolven wordt gebruikt voor thermische elektriciteitsproductie. Afgezien van keramische producten van meststoffen en Leco (het koken van steenkool), worden ook een aantal bijproducten geproduceerd uit bruinkool.

Kalvarayan Hills
De Kalvarayan heuvels zijn ligt 150 km ten noord westen van Chidambaram aan de westelijke kant van Kallakurichi Taluk. Verspreid over een oppervlakte van 600 vierkante km. ongeveer met de hoogte variŽrend van 315 mts. tot 1190 mts. deze heuvels bieden een gematigd klimaat en een rustige solititude. Er is een botanische tuin op de heuvels. Er zijn hier twee watervallen. Het gebied is ideaal voor wandelen. Een zomer die festival ook elk jaar in mei wordt gehouden.

Tarangambadi
Zodra de site van een Deense regeling, Tarangambadi heeft de overblijfselen van het Dansborg fort gebouwd in de 17e eeuw door erts Gedde, de commandant van de Koninklijke Nederlandse Marine. Het fort gebouwd in 1620 met twee verdiepingen was het belangrijkste gebouw die de bovenste regionen van de Deense ambtenaren gehuisvest. Afgezien van de Wallen, de rest van de gebouwen zijn in goede conditie.
 

Leuk Festives

  • Markazhi Thiruvadhirai dag Festival in December - januari.

  • ADI Thirumanjanam Festival in juni.

  • Panguni Uthiram Festival in maart.

Afstand van de grote steden

Trichi 150 Kms
Chennai 223 Kms
Pondicherry 61 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Trichy is de dichtstbijzijnde luchthaven die goed met vele belangrijke steden van India verbonden.
by Rail Het is verbonden per spoor met Trichy, Madurai, Chennai.
by Road Chidambaram is verbonden met de weg naar alle grote steden in Tamil Nadu.

Hotels in Chidambaram

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Chidambaram, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Chidambaram , Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Chidambaram, Tamil Nadu, india, Over Chidambaram, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, reizen, toeristische gids, monumenten in Chidambaram, Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.