Pakketten van de reis

Unieke Ervaringen

Bestemmingen in India

Hotels & Toevlucht

Planning van de Reis

IndiŽ Reistips

Contacteer Ons

Chennai

Bookmark and Share

 

Á Back Page

Ook bekend als: Madras
Het winkelen: -
Geschiedenis van: 1300 jaar
Bevolking: 4.34 Million

Chennai, vroeger gekend als Madras is de staat van de hoofdstad stad van Tamil Nadu en de vierde grootste metro stad in India. De stad groeide rond de Engelse nederzetting van Fort Sint-Joris en geleidelijk geabsorbeerd de omliggende steden en dorpen. Ondanks de sterke Britse invloed, heeft Chennai echter haar traditionele Tamil Hindoe cultuur behouden en het effectief vermengd met de buitenlandse invloed. De stad is wijd verspreid in ongeveer 180 vierkante km. Het is een grote trade center, wordt goed verbonden door weg, spoor en lucht naar belangrijke steden naast een zeehaven. Vergeleken met de andere belangrijke metro's van India, is het veel minder overbelast en vervuild.

Bezienswaardigheden

 

Grotten van Gudiyam
De Gudiyam grotten bevinden zich ongeveer 17 km. achter Poondi reservoir in Chennai. Met uitzondering van sommige avontuurlijke wandelaars en de stout dorpelingen gaat bijna niemand hier. De reden is het moeilijke terrein dat 4 km neemt. van wandelen te voet. Deze natuurlijke prehistorische grotten zijn bewijs van de primitieve werktuigen die onze voorouders had gebruikt.

Elliot's Beach
Het strand van Elliot is een rustiger en rustiger strand. Het is een ideale plek voor lui loungen en picknicken op uw vakantie reizen in Chennai. Het strand ligt in de buurt van de stad en de zee is veilig om te zwemmen.

Fort St. George en St. Mary's Church
Fort St. George werd is de eerste vesting van de Britse macht in India en gebouwd in 1654 en verbouwd in 1749. Het fort heeft een zes meter hoge muur die weerstond vele invasies van Mughals in 1701, uiteindelijk in 1741 en Hyder Ali tijdens de late 18e eeuw. Het fort is nu veranderd in de wetgevende vergadering van Tamil Nadu.

De kerk St. Mary werd in 1678-80 gebouwd en was de eerste Engelse kerk in Chennai. Er zijn herinneringen in de kerk van Robert Clive, die hier getrouwd in 1753.

Kapaleswar tempel
De oude Kapaleshwar tempel, gelegen in Mylapore, is gewijd aan Lord Shiva. De gefragmenteerde inscripties hier dateert uit 1250 AD. Maar de huidige tempel werd herbouwd door Vijayanagar koningen in de 16e eeuw. De prachtige 37 m gesneden 'HindoeÔstische tempel' van goden, godinnen en heiligen verbeelden belangrijk 'Purana' legendes.

Marina Beach
Dit populaire strand loopt voor 12 km en is de tweede langste strand in de wereld. Het station strand loopt tussen prachtige statige gebouwen zoals de Chetpauk Palace, Universiteit van Madras, Icehouse etc. aan de ene kant en een zeer breed zandstrand aan de andere. Het aquarium is aan het begin van het strand, is een andere belangrijke attractie in de buurt van het strand.

Kathedraal San Thom
In 1504 gebouwde en herbouwd in 1608 en 1893, wordt de kathedraal gezegd dat het huis de overblijfselen van de apostel St. Thomas. De basiliek heeft een enorm glasraam en een mooie ťťn meter standbeeld van Maagd Maria die uit Portugal werd gebracht in 1543.

Sri Parthasarathy tempel
Een van de oudste overlevende tempels in Chennai, de Sri Parthasarathy tempel werd gebouwd door de Pallava in de 8e eeuw, de tempel is gewijd aan Lord Krishna. De linialen Vijayanagar gerenoveerd in de 16e eeuw. Deze tempel was het toneel van vele veldslagen tijdens de 16de en 17de eeuw, en Golconda, Nederlands en Frans bezet de tempel op verschillende tijdstippen. Dit is een van de oudste overlevende tempels in Chennai.

Valluvar Kottam
Dit passend bij gedenkteken voor de dichter-sage Thiruvalluvar, een replica van de beroemde tempel strijdwagen van 'Thiruvaroor', werd in 1976 gebouwd. Het leven grootte beeld van de salie zit in de strijdwagen van 33 m met 1330 coupletten van Thirukkural ingeschreven op de panelen.

Sadras Beach
Gelegen op een afstand van 40 kilometer van Chennai, is Sadras een verfrissende strand. Het is een rustige rustig dorp weg van de drukte drukte van Chennai. Een beste weekendje reizen weg van het drukke stadsleven, Sadras is beroemd om zijn visserijactiviteiten.

Anna Zoological Park
Dit Zoological park ligt aan de rand van Chennai en is ontstaan uit de bossen van de Reserve van Vandalur ten westen van Chennai. In 1855 werd de eerste dierentuin in India opgericht in Chennai, vlakbij het centraalstation. In 1979 was deze dierentuin verschoven naar de uitgestrekte locatie van 510 hectare. Het is momenteel gevestigd in de helling van een heuvel. Deze Zoological Park wordt gezegd dat een van de grootste in de Zuidoost-AziŽ. Meer dan 170 soorten zoogdieren, vogels en reptielen kan hier worden gezien. De Leeuw safari, de olifant rijden, en batterijbedreven voertuigen neemt u rond het park.

 

Leuk Festives

 

Chithirai Festival
Een spectaculaire re-enactment van het huwelijk van de heerste prinses Meenakshi aan Lord Sundareswarar in Madurai gevierd. U kunt getuige zijn van een oude legende ontvouwen voor uw ogen als heer Vishnu rijdt naar zijn zus bruiloft op glimmende onroerend-gold paard strijdwagen.

Dance Festival - Mamallapuram
Zitten voor een open-air 'on-stage' 13 eeuwen geleden gemaakt de ongelooflijke monolithische rots sculpturen van de Pallava, naast de zee in deze oude stad Mamallapuram. Bekijk een zeer unieke dance event waar traditionele dansvormen van Bharathanatyam, Kuchipudi, Kathakali en Odissi, gepresenteerd door de allerbeste exponenten van de kunst naast volksdansen.

Kanthuri Festival
Een werkelijk seculiere festival waar liefhebbers kudde naar de schrijn van Sint Quadirwali, verondersteld te gelijk goed om mensen van alle religies. …ťn van de nakomelingen van de Heilige is gekozen als een Peer of een geestelijk leider en is vereerd met aanbiedingen. Op de tiende dag van het festival, de heilige graf is gezalfd met sandelhout - en later de Heilige sandaal plakken, bekend om zijn helende bevoegdheden, voor iedereen wordt verdeeld.

Kavadi Festival
In een hypnotische trance dansen op het ritme van drums, dragen aanhangers van de Muruga de 'Kavadi' een bloem-slaapkamer decoratie, helemaal naar boven de heuvels Palani aan hun gelofte. Volgens de hindoeÔstische mythologie, wordt Idumban gezegd dat twee heilige heuvels op twee uiteinden van een pool geregen op zijn schouders hebben genomen.

Muziekfestival
Komen van December, Chennai viert haar onbetaalbaar erfgoed van carnatische muziek en dans gepresenteerd door een sterrenstelsel van sterren artistes.

Natyanjali Dance Festival
De stad van de tempel van Chidambaram brengt speciale hulde aan Lord Nataraja de 'kosmische danser'. De instelling is werkelijk goddelijke-Chidambaram gouden dak tempel, met pijlers Lord Nataraja beeltenis in 108 stelt van Bharatha Natyam - klassieke dans van Tamil Nadu.

Zomerfestival
Het zomerfestival kan u vinden in de 'koningin van Hill Stations', de evergreen Ooty; de exquise Kodaikkanal of de hygiŽnische hoogten van Yercaud - waar bootraces, bloem en fruit toont zijn speciaal georganiseerd. Ook een prachtige kans om te gaan wandelen in een van Tamil Nadu andere hill-stations die belofte van onvergetelijke vakantie off the beaten track.

Toeristische beurs (Fairylands of eiland gronden - Chennai)
In januari, de zon krijgt in een aangename vakantiestemming en Chennai krijgt een koele respijt van haar beroemde warm weer! Tijd voor familie uitjes naar de kleurrijke TTDC Trade Fair. De tentoonstelling presenteert een panorama van Tamil Nadu - alle haar plaatsen van touristinterest, haar culturele rijkdom en economische vooruitgang.

Karthigai paprika
Rijen van glinsterende aarden lampen buiten elk huis, en de vreugdevolle uitbarsting van voetzoekers markeren Tamil Nadu Festival of Lights.

Navratri
Dit betekent letterlijk het festival van 'negen nights' nemen unieke en verschillende vormen in verschillende staten van India - iedereen tot het voortzetten van de godin Sakthi, voor macht, rijkdom en kennis

Pongal
Bij dageraad op deze dag gezinnen overal rond een nieuwe aarden pot te verzamelen. Als de pot van melk kookt over, verhuurt betekenende welvaart, een schreeuw van "Pongalo Pongal" de lucht.

 

Afstand van de grote steden

Kanchipuram 75 Kms
Mamallapuram 58 Kms
Pondicherry 162 Kms

 

Hoe er te komen

by Air Kamraj nationale en internationale luchthavens van Anna liggen op ongeveer 20 km van de stad Tirusulam.
by Rail Chennai Railway Station is goed verbonden met alle belangrijke steden van India.
by Road Chennai is verbonden met een goed netwerk van wegen naar alle steden in de omgeving van Tamil Nadu.

Aanbevolen Restaurants

  • The Residency Towers, Chennai

  • Main Land China Restaurant, Chennai

  • Park The Chennai, Chennai

  • Taj Coromandel, Chennai

Hotels in Chennai

Luxe

Medium

Begroting

-

-

-

hh - heritage hotel ; ph - palace hotel ; bh - boutique hotel ; gh - guest house ; hs - home stay Over Chennai, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Travel Tips, Winkelen, steden van India, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reistips winkelen, de oude stad, reizen toeristische gids, monumenten in Chennai , Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten

 
Aanvraag Formulier Aanvraag Formulier
Loginzone Loginzone
Betalingsmogelijkheden Betalingsmogelijkheden
Bookmark deze pagina Bookmark deze pagina
Mail deze pagina naar een vriend Mail deze pagina naar een vriend
Print deze pagina Print deze pagina

 

Tags

Top bestemmingen, monumenten in, Zuid-, Indiase, wildlife, reizen, reizen, toeristische, gids, attractie, plaatsen, toerisme, bestemmingen in Tamil Nadu, Chennai, Tamil Nadu, india, Over Chennai, Tamil Nadu, toerisme, monumenten, attracties, Reizen Tips, Shopping, steden van india, monumenten attracties reizen, bestemmingen in Tamil Nadu, Tamil Nadu toerisme monumenten, reizen tips winkelen, de oude stad, reizen, toeristische gids, monumenten in Chennai, Tamil Nadu india, beurzen en festivals, top bestemmingen monumenten


De Reis Blog van India | Overzichten van de Reis van India | Reizen Planningsinstrumenten | Over Ons | Termijnen & Voorwaarden | Annuleringsvoorwaarden | Privacybeleid | Site Map | Links

Member of IATO    Member of TAAI    Member of UFTAA    Registered Tour Operators from Ministry of Tourism - Govt of India    Member of RATO

© 2002-2015 Incredible Real India Tours & Travel Pvt. Ltd. All rights reserved.